Gala Case IH "Red Carpet" 2017


09.11.2017

   Titan Machinery România a organizat la data de 01 noiembrie la București a cincea ediție a galei “Red Carpet”, având ca interes central prezentarea combinelor Axial-Flow ale constructorului american CASE IH. Ca atare, faimosul covor roșu a fost întins astfel încât cei 100 de fermieri care au călcat pe el să fie întâmpinați de regina serii: combina Axial-Flow 7240 și de către echipa Titan Machinery gata pregătită pentru o seară de ceremonie cu iz tehnic.

O gală de tradiție în România

Fermierii invitați au fost selectionați pe criteriul interesului de achiziționare a acestor utilaje, iar la ediția din această toamnă, numărul acestora a crescut simțitor, cu aproximativ 15% față de ediția precedentă, dovadă că fermierii sunt tot mai interesați atât de abordarea diferită în materie de evenimente, cât și de încrederea pe care o acordă combinelor, CASE IH fiind inventatorul rotorului cu flux axial.

În deschiderea evenimentului a vorbit George Stanson, business manager pentru România, Bulgaria, Croația și Serbia al Case IH. A făcut o scurtă lecție de istorie, memorând prima ediție a evenimentului: “În urmă cu 5 ani a avut loc prima ediție a Red Carpet. Atunci am reușit să adunăm 15 fermieri. Azi, la a cincea ediție, văd că au venit aproximativ 100 de fermieri, ceea ce denotă o activitate susținută din partea tuturor angajaților Titan Machinery România."

Evenimentul „Red Carpet” a fost creat de Titan Machinery pe principiul american, în jurul unor mese rotunde, unde unii întreabă, iar alții răspund. Experții care au oferit răspunsuri de specialitate, argumentate și explicite agricultorilor, s-au plasat strategic, câte unul la fiecare masă, astfel încât fiecare să fie gata să ofere informații fiecărui fermier în parte. De asemenea, informațiile au fost însoțite de grafice, scheme, imagini și montaje video, pentru a putea fi cât mai ușor captate de către oaspeți.

Viitorul este al rotorului axial

George Stanson a trecut rapid prin istoria de aproape 200 de ani a companiei Case IH, de la rudimentara batoză creată în urma cu aproape două secole, la actuala combină cu rotor cu flux axial, sistem inventat de Case IH și perfecționat timp de 40 de ani în continuu. “Cred că în următorii 50 de ani vor dispărea toate combinele cu sistem de căișori și toate vor avea sistem axial, iar aceasta deoarece schimbările climei vă vor obliga să recoltați și să puneți totul în hambare - nu în trei săptămâni ca acum, ci în maximum 10 zile.”

Cu 30-40 de ani în urma, când în România se recoltau 15 tone de grâu pe oră, asta se vedea ca un progres tehnic nemaipomenit. Astăzi, spune Stanson, vorbim de 50 de tone pe oră și ne îndreptăm spre 80 de tone, datorită sistemului cu rotor. „Diferența între sistemul convențional și cel cu rotor axial este precum aceea dintre motoarele cu carburator și cele cu injecție. Este preferabil să iei o mașină nouă, cu injector și să parcurgi 300 000 km fără să schimbi motorul decât să ai una cu carburator și să stai cu ea o lună sau două pe an în service. Combinele Axial-Flow, pe lângă faptul că pot treiera în condiții de umiditate ridicată, fără ca sitele să se înfunde, recoltează cu pierderi spre zero. Mai important, cantitățile de semințe sparte sunt sub un procent din totalul recoltat, iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru fermierii care au culturi semincere.”

Câteva argumente pentru sistemul Axial-Flow

La final, înainte de a ieși din sală afară pe covorul roșu lângă combina Axial-Flow, au fost prezentate o serie de motive care susțin avantajul net al unui fermier ce achiziționează o astfel de combină. Printre acestea se numără sistemul de șenile care reduce compactarea solului, calitatea foarte bună a boabelor treierate și a paielor, echipa de service care onorează prompt cererile clienților, precum și soluțiile de finanțare avantajoase pentru client.

Apoi, un sistem axial are nevoie de o mentenantă redusă deoarece are foarte puține curele și părți în mișcare și este și productiv. “Ne ghidăm după principiile “More in the tank – more in the bank” adică mai mult în buncăr înseamnă mai mulți bani în contul bancar, și după “Faster in the tank – faster in the silo” deci cu cât avem combine cu buncăre de capacitate mai mare, cu atât putem recolta mai mult și mai repede și putem depozita cerealele în  timp mai scurt”  a susținut George Stanson, care apoi a subliniat faptul că limitele actuale ale combinelor Case IH vor fi depășite cât de curând. “Astăzi avem combine de 517 CP și ne îndreptăm spre 600 CP, iar actuala capacitate a buncărului, de 12,3 tone, va ajunge la 15 tone în curând. În plus, și viteza de descărcare, de 159 litri pe secundă în prezent, se va îndrepta spre 200 litri pe secundă în viitorul apropiat”.

Ofertele au fost pe măsura așteptărilor

Titan Machiery România a pregătit pentru fermieri la această gală oferta Early Bird 2018, pe care a lansat-o de curând la Combinele CASE IH Axial-Flow, la achiziționarea cărora oferă cadou o remorcă Pronar cu snec de descărcare. Această ofertă expiră la data de 15.12.2017 și este valabilă în limita stocului disponibil. Această remorcă s-a alăturat covorului roșu de la această gală, fiind prezentată pe viu lângă combina 7240. Totodată s-a oferit și discounturi substanțiale la piese de origine Case IH și oferte de finanțare extrem de avantajoase adaptate nevoilor fiecărui fermier în parte.

Evenimentul nu s-ar fi putut încheia altfel decât prin vizionarea afară a combinei CASE IH Axal-Flow 7240, cu o putere a motorului de 431 CP și o capacitate a buncărului de 11.100 de litri, de pe covorul roșu și în lumina reflectoarelor, unde s-a studiat acest model, s-au dezbătut informații practice, s-a probat combina și s-au făcut bineințeles numeroase poze.

Titan Machinery România mulțumește tuturor fermierilor și partenerilor prezenți la eveniment pentru atenția și interesul acordate.

 

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist