CASE IH - de 175 de ani în sprijinul dumneavoastră!


11.01.2017

Sărbătorim trecutul, Privind spre viitor!

CASE IH, un lider global în utilaje agricole, începe un an de sărbătoare, marcând aniversarea a 175 de ani, la sediul central al brand-ului american, în localitatea Racine, Wisconsin, din Statele Unite ale Americii. Pe malul râului Root, fondatorul Jerome Increase Case a stabilit în localitatea Racine, să lucreze la producția unei mașini revoluționare care să accelereze separarea cerealelor după recoltare.

"Mi se pare uimitor să privim cât de departe au ajuns sectorul agricol și compania noastră în ultimii 175 de ani, în special având în vedere faptul că suntem mai puternici decât oricând în istoria noastră", a declarat Andreas Klauser, Președintele brandului Case IH.

"Tema comună, care a ghidat întotdeauna abordarea noastră inovatoare este de a oferi clienților, tehnologii tot mai îmbunătățite, care să le permită să cultive mai eficient și profitabil.

Domnul Case a început această tradiție lucrând intens cu utilaje agricole înainte de a începe propria sa afacere și aceasta a devenit pasiunea sa pe tot parcursul vieții. El credea că fiecare piesă de echipament fabricat de compania sa, trebuie să livreze promisiunea brand-ului și a urmărit acest lucru personal. Există o relatare faimoasă despre el, călătorind în alt stat pentru a investiga o problemă a unui produs, chiar și atunci când el a fost bine în ultimii săi ani. Aceste principii continuă să ne inspire și să ne ghideze astăzi. "

Începuturile companiei erau în strânsă legătură cu cele ale economiei americane, în calitate de pionieri americani, compania s-a mutat la vest și în ferme noi, stabilindu-se acolo pentru a hrăni populația tot mai numeroasă din Est. În 1869, Case a continuat să producă primul tractor cu motor cu aburi, care, deși avea roți montate a fost tras de cai și a fost folosit numai împreună cu alte mașinării, apoi în 1876, a construit primul motor cu aburi, având tracțiune cu autopropulsie. Motoarele cu aburi au înlocuit rapid caii la treierat; Compania de mașinnării pentru treierat J.I.Case a devenit astfel cel mai mare producător mondial de motoare cu aburi din 1886.

În 1902, cinci companii au fuzionat pentru a forma International Harvester din Chicago, acordul fiind intermediat, personal, de J. P. Morgan, bancher american care a dominat finanțele corporative și de consolidare industrială la momentul respectiv. Compania a produs prima combină de recoltat în 1915 și în 1923 a introdus Farmall®, primul tractor pentru culturi plantate pe rânduri. Oferind o mai mare productivitate, fiabilitate și siguranță, fiind un sistem unificat revoluționar de tractoare și a fost  pus în aplicare pentru arat, cultivat și recoltat. International Harvester a vândut mai mult de cinci milioane de tractoare Farmall și în 1977, a lansat unica Combină cu un singur rotor Axial-Flow®, care a revoluționat industria agricolă prin simplitatea sa, calitatea de cereale, adaptabilitatea culturilor, capacitatea de potrivire. Combina Axial-Flow stabilește standardul pentru performanță la recoltare în zilele noastre.

Case IH a fost format în 1985, când compania J. I. Case a achiziționat divizia agricolă a International Harvester, unind moștenirile Case IH într-un singur brand. Primul său produs, tractorul Magnum cu puteri de la 160 la 240 CP, a fost introdus în 1987 și a devenit primul tractor care a câștigat Industrial Design Excellence Award. Acum, producând până la 380 CP, Magnum continuă să fie una dintre cele mai cunoscute produse Case IH, cu mai mult de 150.000 vândute.

Tractorul revoluționar Quadtrac, care a fost lansat în 1996, a stabilit un nou punct de reper, rămânând de neegalat. Acum, inclusiv cel mai puternic tractor producția de serie din lume, Quadtrac cu o putere de la 620 pana la 692 CP,  oferă cea mai mare putere de tragere în timp ce pune eficient în aplicare, conceptele de prelucrare a solului și de conservare a acestuia.

De la începutul secolului, când Case IH reintroducea marca Farmall, inovațiile tehnice ale companiei au continuat.

  • Sistemele pentru agricultura de precizie (AFS ™) ale CASE IH, cu o precizie de 2,5 cm, au fost în fruntea preciziei agricole pentru mai mult de două decenii, oferind agricultorilor posibilitatea de a maximiza productivitatea și profitabilitatea folosind tehnologia prin satelit.
  • În 2000, Case IH a lansat în mod continuu tehnologia de transmisie variabilă, care permite tractoarelor sale CVX să ofere o combinație optimă de putere și eficiență energetică.
  • Patentarea tehnologilor motoarelor 'Efficient Power’ permite echipamentelor Case IH satisfacerea celor mai recente standarde de emisie: Etapa IV (Tier 4 Final), fără sisteme de recirculare a gazelor de eșapament complexe sau filtre de particule.
  • În 2014, Magnum 380 CVX a fost votat "tractor al anului 2015" la Expoziția Internațională EIMA din Bologna, Italia. In acel an, Case IH a lansat, de asemenea, Rowtrac CVX, care combină avantajele individuale ale tractoarelor pe șenile și pe roți
  • Premierea performantelor Case IH a continuat în anul 2015, când noul tractor Optum CVX a fost numit "Masina anului 2016", la Agritechnica. Juriul a fost impresionat de uimitorul design ‘power pack’, excelent în raporturile de putere-greutate, manevrabilitate, efciență și rentabilitate.
  • Optum 300 CVX a fost desemnat "Tractorul anului 2017" la EIMA, Show-ul international de utilaje agricole de la Bologna, Italia, în Noiembrie 2016. Acest titlu este un rezultat care recunoaște concentrarea constructorului american pe angajamentul agricultorilor pentru îngrijirea solului și eficientizarea consumului de combustibil. Atribuită de un juriu de la unele dintre cele mai importante reviste agricole ale Europei, titulatura recunoaște importanța puterii ridicate a tractorului compact Optum CVX, care este dedicat segmetului de fermieri aflați în dezvoltare.
  • Vizitatorii Farm Progress Show, în SUA din 2016, au fost uimiți când Case IH a prezentat un concept de tractor autonom. Capabil să funcționeze în mod autonom, cu o gamă largă de instrumente de câmp, acest concept este proiectat pentru a face o agricultură mai eficientă, economică și ecologică într-un moment în care găsirea de muncă calificată devine din ce în ce mai dificilă pentru agricultori, în multe părți ale lumii.

"Aniversarea a 175 de ani a Case IH este o mărturie a multor ani de calitate, perseverență și progres. Este, de asemenea, o ocazie de a reflecta asupra principiilor noastre directoare ale ingineriei inovatoare, puterii eficiente și ale design-ului inovator, o filozofie care va continua și în viitor ", adaugă Andreas Klauser.

"Sunt sigur că, dacă domnul Case ar putea vedea societatea de azi el va recunoaște imediat că valorile de bază pe care le-am caștigat în urmă cu toți acei ani, sunt încă în centrul a tot ceea ce facem. Nu am nici o îndoială că ar fi de acord cu faptul că implicăm clienții în fiecare nouă gamă, model și la revizuirea produselor, prin intermediul programului nostru ‘Customer Driven Product Design’, dar la ceea ce s-ar putea gândi cu privire la conceptul tractorului autonom, putem doar ghici.”

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist