Case IH și Väderstad bat recordul mondial la semănarea porumbului


19.04.2017

Case IH și Väderstad au stabilit un nou record mondial la semănarea porumbului cu tractorul Magnum 380 CVX și semănătoarea de precizie Tempo L 16, în data de 11-12 Aprilie 2017, eveniment ce a avut loc la ferma Agoston Puszta din apropierea orașului ungar Enying. Astfel, au fost însămânțate 502,05 hectare cu porumb, într-un interval de doar 24 de ore, semănarea făcându-se cu o înaltă precizie, la o viteză medie de lucru de 20 km/h, un test ce a fost trecut cu brio de cele două utilaje.

Recordul anterior a fost de 448,29 de hectare semănate într-un interval de 24 de ore, fiind realizat cu o semănătoare pe 24 de rânduri și buncar unic pentru semințe. De această dată, implementul de la Väderstad a avut 16 rânduri și buncăre individuale pentru sămânță și pesticide, fiind aplicată totodată și o fertilizare. Într-un final, noua performanță atinsă a fost de 502.05 hectare.

”Acest record mondial este un semnal clar cu privire la enorma capacitate și precizie a semănătorii Tempo. Foarte important, deși semănatul a fost efectuat la o viteză de 20 de kilometri la oră, lucrarea s-a făcut cu o precizie remarcabilă”, a declarat Mattias Hovnert, directorul de marketing și vânzări al Väderstad.

Semănarea la 76.2 cm distanță între rânduri, cu autoghidarea Case IH AccuGuide utilizată pentru a oferi linii de trecere drepte și precise, la o viteză de lucru de până la 24 km/h, a permis ca eroarea de poziționare a utilajelor să nu depașească 2.0 cm. Această precizie a fost oferită exclusiv de rețeaua cu semnal de corecție CASE IH RTK+, rețea care acoperă majoritatea țărilor din Europa - inclusiv toate zonele din Ungaria - prin mai mult de 1.000 de stații de RTK. Terminalul ISOBUS al monitorului CASE IH AFS Pro 700, a oferit posibilitatea administrării individuale a fiecăreia dintre cele 16 secții de semănat disponibile.

Performanța a putut fi atinsă cu ajutorul sistemului de dozare al semințelor PowerShoot. Acest sistem unic de dozare împuşcă seminţele în sol cu ajutorul aerului sub presiune. Roata de captare opreşte seminţele imediat ce au părăsit tubul de semănat şi asigură contactul perfect între seminţe şi sol.

Magnum 380 CVX, tractorul cu transmisie variabilă continuă, pus la dispoziție de Titan Machinery România, a fost ales pentru încercarea de a înregistra un nou record, nu numai pentru eficiența consumului de combustibil și ușurința de utilizare, ci și pentru a ajuta accelerarea rapidă a tractorului și a implementului și a optimiza viteza de lucru în special la începutul și sfârșitul fiecărui capăt de rând. Cu un debit de ulei disponibil de 221 litri / minut, Magnum 380 CVX a furnizat, de asemenea, un flux hidraulic optim.

Noul record mondial a fost monitorizat de către Universitatea Gödöllő care va supraveghea mai departe cultura de porumb însămânțată pe cele peste 500 de hectare din ferma Agoston Puszta.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist