Titan Machinery lansează un sistem inteligent de management al utilajelor agricole unic în România


26.01.2018

Proiectarea acestui concept a pornit de la dorința foarte mare a fermierilor din România de a beneficia de un sistem complet care să le satisfacă chiar și cele mai complexe necesități ale activităților agricole. Astfel, inginerii de la Titan Machinery România, împreună cu agricultorii români, au dezvoltat un serviciu de monitorizare a flotei de utilaje total diferit față de ceea ce există în momentul de actual pe piață. Acesta a fost construit pe tehnologii de tracking de ultimă generație cu ajutorul cărora fermierii obțin informații statistice și rapoarte în timp real.

Spre deosebire de sistemele de pe piață care au fost importate practic din alte industrii, cum ar fi industria de monitorizare prin GPS a flotei auto, FarmIS este singurul produs 100% românesc, dezvoltat și personalizat pentru clienții din agricultură. Specificul acestui produs unic pleacă de la 3 elemente esențiale:

  1. Primul element nou pe care îl aduce acest sistem este faptul că importă automat suprafețele APIA sau cadastrale ale fermierului.
  2. Al doilea element nou constă în definirea listei de implementuri cu lățimi de lucru. Astfel, FarmIS poate calcula productivitatea de lucru și poate reda procentual stadiul de lucru din sola respectivă.
  3. Al treilea element nou constă în măsurarea încărcării pe motor a utilajului, dată de implementul din spatele tractorului. Acesta este elementul care ne arată lățimea de lucru din spatele tractorului și încărcarea pe care o are motorul pe o anumită suprafață. Fermierul poate vedea ce procent s-a lucrat din câmpul respectiv, cu ce viteză se deplasează tractorul, care este încărcarea pe motor, dacă tractorul este în sarcină sau stă pe loc, cât combustibil a folosit la nivel de hectar sau la nivel de câmp.

Acest serviciu poate defini toată flota pe care agricultorul o are în curtea fermei sale, dat fiind faptul că este un serviciu compatibil cu toate mărcile de utilaje agricole. Având toată flota înregistrată, rapoartele se extind, plecând de la informațiile pe care le oferă despre un singur utilaj, până la informații despre toată flota, cum ar fi consumul pe care l-au facut utilajele în lucru într-o anumită zi, ce suprafață a lucrat în ziua respectivă și cât timp a lucrat efectiv în brazdă. Pe lângă toate aceste elemente, FarmIS este singurul sistem de pe piață care citește nivelul de combustibil neintruziv. Altfel spus, pentru instalare nu se face gaura în rezervor, nu se plasează o sondă străină și nu se atinge nicio componentă a instalației electrice.

Interfața sistemului FarmIS este compatibilă cu sistemele de operare Android, IOS și Windows. Fermierul poate avea oricând pe telefon “live view”, adică harta în timp real cu flota de utilajele, localizarea individuală a acestora precum și atributele esențiale ale fiecărui utilaj. FarmIS este un un sistem ce poate fi dezvoltat în continuare în funcție de experiența pe care o vom avea din teren. Aplicația este disponibilă începând cu data de  01 ianuarie 2018 și tot ce trebuie să facă fermierul este sa acceseze serviciul Google Play sau App Store de pe telefonul mobil, să caute aplicația FarmIS și să o instaleze, sau să acceseze de la calculator adresa www.titanfarmis.com , apoi să contacteze reprezentanții Titan Machinery România pentru a solicita înregistrarea. Sistemul vine preinstalat pe toate tractoarele mai mari de 55 CP și combinele CASE IH livrate de Titan Machinery în 2018 fără costuri suplimentare și cu abonament gratuit în primul an.

Contact:
ADMINISTRATIV 0746 130 679

OFERTE SI SUPORT TEHNIC
Zona VEST:         0742 223 282
Zona EST:           0755 015 469
Zona SUD:          0755 012 185
Zona SUD-EST:  0757 105 118

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist