Noua gamă de utilaje de la CASE Construction Equipment


31.07.2018

            CASE Construction Equipment este unul dintre puținii producători globali care produc întreaga gamă de utilaje pentru construcții. Mașini cât mai rezistente, cu un consum redus și cu o putere mare de lucru, iată ceea ce doresc constructorii din întreaga lume. De fapt, capacitatea de a dezvolta motoare puternice, economice, lanțuri cinematice de transmitere a puterii eficiente dar și rezistente, sisteme electronice de comandă și control care să asigure, indiferent de gradul de pregătire a operatorului, o exploatare eficientă a mașinii, iată câteva elemente de bază fără de care nu poți fi un jucător global. La Intermat, cea mai mare expoziție europeană de profil a anului, CASE a prezentat specialiștilor veniți din întreaga lume noile sale utilaje dar și tehnologiile dezvoltate și pregătite special pentru fiecare tip de utilizare în parte.

Buldozerele și grederele dezvoltate de CASE reprezintă punctul de atracție al segmentului de utilaje pentru construcția drumurilor, oferind noi soluții tehnologice și costuri reduse de funcționare, alături de toate beneficiile cu care vin la pachet ca urmare a faptului că sunt dezvoltate de un producător cu una o tradiție bogată în acest domeniu. CASE Construction Equipment a expus în cadrul expoziției internaționale Intermat 2018 un portofoliu generos de utilaje destinate industriei europene de construcție a drumurilor, acestea respectând toate cerințele de mediu, de protejare a operatorului și a celorlalte persoane din apropiere, cerințe extrem de stricte la nivelul Uniunii Europene. Dar spațiul important acoperit de utilajele CASE în cadrul expoziției a fost astfel proiectat încât să aibă ca element central noua generație de buldozere și gredere, echipamente ce oferă soluții care combină productivitatea maximă cu un Cost Total de Operare (TCO) competitiv. De la funcția de control a utilajului SiteControl și tehnologiile eficiente înglobate în noua generație de motoare dezvoltate de puternicul grup FTP Industrial, până la cele mai noi inovații, respectiv pachetul de lumini LED și sistemul de autolubrifiere, toate au fost puse în evidență pentru a demonstra calitatea acestor mașini.

Puse în mișcare de motoarele FPT Industrial

Aceste mașini sunt acționate de către motoarele FPT Industrial, care au înglobată tehnologia post tratament SCR, fără Filtru de Particule Disele (DPF) pentru a corespunde celor mai drastice norme de poluare. Sistemul fără DPF oferă o întreținere mai simplă, cu costuri reduse și fără timpi morții necesari în mod normal pentru schimbarea filtrului. Astfel, sunt asigurate costuri de funcționare scăzute și este furnizată o putere mare și performanțe maxime.

SiteControl: operare de înaltă precizie

CASE le oferă clienților posibilitatea de a-și îmbunătăți utilajele proprii cu ajutorul sistemelor de precizie a lamei 2D și 3D SiteControl, oferite în parteneriat cu Leica. Cu ajutorul acestor sisteme, operatorul poate  alege să lucreze cu un sistem automat de reglare a înălțimii lamei de lucru, nivelul de precizie la fiecare trecere fiind extrem de înalt. CASE SiteControl furnizează o precizie imposibil de atins de către un operator, cu un număr minim de treceri, de multe ori utilajele ce dețin această tehnologie ducând operațiunea de lucru la bun sfârșit din prima încercare. Astfel se generează economii de timp și de combustibil, în majoritatea cazurilor nefiind nevoie să se revină asupra lucrării, o uzură redusă a echipamentului, productivitatea fiind astfel aproape de valori maxime.

Seria C de gredere – tradiția unui lider

CASE este un lider recunoscut pe segmentul de gredere, deținând această poziție timp de peste 80 de ani. La Intermat și-a onorat această recunoaștere, prezentând două modele dezvoltate special pentru piața europeană. Noua generație se remarcă printr-o distribuție a greutății și dimensiuni perfecte, un sistem All Wheel Drive combinat cu un management electronic perfect al vitezei, un control electronic al puterii prin sistemul Dual Power Curve ce oferă un nivel ridicat de putere la viteze mari în cea de-a patra treaptă, dar și lama curbă specială, un design dezvoltat exclusiv pentru utilajele CASE, grederele 836C și 856C oferă o productivitate greu de egalat. De altfel, seria C de gredere este dotată cu cel mai bun sistem de control multi-board din această categorie. Transmisia avansată Ergopower cu convertizor de cuplu asigură o schimbare ușoară a vitezelor, pentru un control perfect al utilajului. Rulmentul cu role încapsulat ce asigură rotirea lamei de lucru fără efort, reprezintă de fapt o soluție tehnologică originală, care asigură o fricțiune aproape de zero. Toate aceste tehnologii originale fac din gama de gredere de la CASE una dintre cele mai fiabile mașini de pe piață.

Seria M de buldozere – proiectate pentru putere și precizie

Cele trei modele de buldozere din seria M sunt construite pentru o putere mare de împingere și o precizie gradată, în funcție de cerințe. Motorul turbo livrează un cuplu înalt și o forță de împingere pe măsură.  Acestea au un sistem eficient de răcire, echipat cu un ventilator reversibil, fiind proiectat astfel încât radiatoarele să lucreze fără nici o suprapunere, iar fiecare radiator să primească aer proaspăt. Cu pragul său ATB extrem de înalt, pachetul de răcire furnizează o performanță mai mare atunci când temperaturile sunt ridicate și nu necesită vreo modificare pentru lucrul în condiții extreme. Transmisia hidrostatică livrează propulsie pentru fiecare șenilă în parte, pentru ca utilajul să continue să împingă la putere maximă în timpul întoarcerii, rezultatul fiind un control total chiar pentru operațiunile de finisare sau lucrul în pantă, productivitatea fiind astfel foarte bună. Joystick-ul electrohidraulic proporțional oferă un confort extraordinar și un sentiment de încredere pentru operator în ceea ce privește controlul buldozerului.

Șenilele ultra-life cu lagăre cu ungere continuă și noul design heavy-duty al șasiului măresc rezistența la uzură a pieselor ce transmit puterea motorului spre șenile, dar  și durata de viață a șasiului cu până la 40%, chiar și în cele mai grele condiții de operare. Acest lucru aduce beneficii importante pentru clienți, având în vedere faptul că uzura șasiului și a componentelor sunt responsabile pentru 50% din costurile de mentenanță. O gamă largă de configurații disponibile la comandă îi permite utilizatorului să aleagă cea mai productivă variantă, care să se potrivească nevoilor proprii și să furnizeze cel mai bun control al costurilor. Suprastructura dintr-o singură bucată oferă cea mai bună rezistență la eforturile mari ce apar în timpul lucrului, dar și cea mai bună distribuție a încărcăturii, astfel că mașina poate să manevreze sarcini mai mari decât modelele anterioare.