Case IH Maxxum 145 Multicontroller a fost desemnat "Tractorul Anului" 2019


09.11.2018

Sectiunea de jurizare Pan-Europeana a selectat modelul de vârf din linia Maxxum cu patru cilindri, caștigătorul TOTY , pentru combinația de compactitate, putere și transmisie recunoscute, importanța pentru proprietari și șoferi prin ușurința operațională atunci când lucrează cu echipamente complexe recunoscute.

Case IH Maxxum 145 Multicontroller a primit titlul de Tractor al Anului 2019 și cel mai bun design 2019, la o ceremonie de premiere desfășurată în prima zi a show-ului EIMA International, în Bologna, Italia.

Lansat anul trecut alături de trei modele mai mici de 116-135 cai putere, Maxxum Multicontroller este utilat cu o transmisie 100% nouă, care se numește ActiveDrive 8. Aceasta este o transmisie cu opt trepte sub sarcină, trei game de viteze și superreductor opțional. Pe lângă ele, transmisia cea nouă este disponibilă cu o mulțime de funcții care vor face „deliciul fermierilor”. Și asta deoarece tractorul poate fi oprit doar prin apăsarea pedalei de frână (n.r. - brake-to-clutch sau brake-to-inch). Totodată, este disponibilă și o schimbare de rapoarte la care viteza motorului variază automat, în vederea evitării șocurilor pe linia cinematică. Mai mult, vorbim de o transmisie care acoperă cu o singură gamă de viteze, cu opt rapoarte sub sarcină, toată gama de viteze între 4 și 18 km/h. Practic, la o viteză care variază între 4 și 18 km/h, tractorul nu are niciun fel de întrerupere a cuplului motor, între motor și roți, ceea ce reprezintă o caracteristică ce nu poate fi găsită astăzi pe piață, în această gamă de putere.

Odată cu recentele revizuiri ale gamei Maxxum, oferind liniei un nou aspect proaspat, într-o recunoaștere dublă, același model a câștigat și la categoria “cel mai bun design”, recunoscându-se importanța funcționalității și a stilului modern al tractorului.

Pe lângă aceasta, Maxxum Multicontroller sunt disponibile cu ghidaj reactiv în serie și cu Adaptive Steering Control, ceea ce înseamnă că întoarcem volanul o singură dată pentru a braca roțile complet către stânga și către dreapta. Această caracteristică va fi excelentă pentru toți cei care lucrează cu un încărcător frontal, sau în colțuri de câmp, unde manevrele sunt delicate și înseamnă să întoarcem, de obicei, de foarte multe ori din volan.

Formula câștigătoare

În urma introducerii sale din vara anului trecut, noua gamă de modele Case IH Maxxum, în noua sa aplicație Multicontroller cu noua transmisie semi-variabilă ActiveDrive 8, a fost premiată cu titlul “Machine of the Year” pentru anul 2018 la Agritechnica din Hanovra, Germania. Acum, Multicontroller Maxxum 145 a mai adăugat o medalie, câștigând titlul de Tractor al Anului 2019, care este, de asemenea, jurizat de un grup de redactori europeni de reviste agricole.

Premiul TOTY se bazează pe realizările anterioare ale lui Maxxum 145 Multicontroller, incluzând cel mai mic consum mediu specific de carburant înregistrat în secțiunea Work Field din testul PowerMix, efectuat de stația de testare DLG din Germania.

“Suntem încântați că am obținut premiul” Tractorul Anului 2018 “pentru Maxxum 145 Multicontroller”, spune Thierry Panadero, vicepreședinte Case IH pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu. “Este o recunoaștere potrivită că o mai mare eficiență a transmisiei și o ușurință a controlului ambelor părți au rolul de a face nu numai o agricultura mai profitabilă, ci și mai durabilă. Sprijinul pentru a face operațiunile mai ușoare, mai eficiente și mai ecologice este un criteriu de bază în proiectarea mașinilor noastre, așa că este mulțumitor să vedem caracteristicile Maxxum Multicontroller recunoscute în acest fel”.

„Cu acest tractor, Case IH oferă acum cel mai ușor și cel mai mic tractor din industrie, din această gamă de putere, cu un motor cu șase cilindri. Tractoarele Maxxum sunt dotate cu motoarele turbo și intercooled, cu patru cilindri, de 4,5 litri, cu șase cilindri și de 6,7 cilindri, de la FPT Industrial, care respectă reglementările privind emisiile de la stadiul IV, utilizând sistemul de reducere catalitică selectivă Hi-eSCR”, mai precizează constructorul.

Case IH contribuie la schimbarea aspectului agriculturii din Europa de Est, care în ultimii ani, a înregistrat o creștere masivă a eficienței și a productivității în fermele cele mai bine gestionate. O mare parte din aceste îmbunătățiri s-au datorat avansurilor în ceea ce privește calitatea, puterea și eficiența mașinilor utilizate, care au contribuit la transformarea oportunității operațiunilor pe teren și asigurarea unor condiții optime de creștere pentru culturi și la reducerea costurilor de producție.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist