Rigurozitatea germană a pulverizatoarelor Dammann


14.03.2019

              În urmă cu 2 ani, Titan Machinery România devenea importator și distribuitor autorizat pe piața autohtonă al utilajelor de erbicidat DAMMANN. Fiind unul dintre cei mai apreciați producători de utilaje agricole din Germania, Dammann a intrat cu pași mici dar siguri pe piața românească, cu cele două mari versiuni de mașini de erbicidat, versiunea de pulverizatoare autopropulsate și versiunea de pulverizatoare tractate.

Fondată în urmă cu mai bine 40 de ani ca o companie de inginerie mecanică de un fermier pasionat care i-a dat și numele, Dammann a trecut treptat prin toate etapele ajungând de la inventator la un dezvoltator de succes pe plan internațional. Tehnologia pe care o oferă în domeniul distribuției de lichide a devenit tot mai complexă în fiecare an, dat fiind faptul că producătorul a abordat fiecare necesitate și dorință a fermierilor ca pe o provocare. Dammann nu a investit numai în utilaje de înaltă calitate ci și în cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii, iar nu de puține ori a ajuns să fie lider pe anumite piețe, nu numai din punct de vedere comercial ci și prin impunerea de noi standarde și repere.

Pulverizatoarele DAMMANN autopropulsate și tractate sunt adaptabile și stabile.Toate mașinile de erbicidat pot avea specificații diferite. Utilajele și opțiunile cu care sunt echipate oferă maximum de robusteţe, stabilitate, fiabilitate și servicii de lungă durată. Utilajele garantează o distribuție precisă a lichidului, lucrând și cele mai întinse suprafețe agricole.

Ca atare, în acest material ne-am propus să scoatem în evidență câteva specificații tehnice deosebit de interesante de care beneficiază pulverizatoarele germane „Profi Class”.

Agitatorul și dispozitivul de curățare rotativ - RRW

RRW reprezintă soluția inteligentă din cisternă. Agitatorul și dispozitivul de curățare sunt montate central, în mijlocul părții inferioare a cisternei. Acest arbore este echipat cu duze speciale, care sunt utilizate pentru agitare/amestecare, dar și pentru curățarea cisternei. La agitare/amestecare, arborele pivotează de la stânga la dreapta, unde înălțimea de pivotare este reglată în funcție nivelul cisternei și pentru a se evita spumarea. La curățarea cisternei, duza se rotește la 360° și curăță complet cisterna, așa cum au dovedit-o testele JKI.

Noul control, complet automatizat, al brațului. DCD (Distance Control Dammann)
DCD este primul control al brațului, care combină două elemente de comandă într-unul, pentru a beneficia de utilizarea celor două elemente. Pentru controlul brațului, DCD utilizează sistemele hidraulice și pneumatice. Sistemul hidraulic aduce rapid brațul în poziția dorită, iar sistemul pneumatic servește la repoziționarea ușoară a brațului la lungimea optimă. Poziția tijei este monitorizată de patru senzori cu ultrasunete și un potențiometru unghiular, un giroscop suplimentar detectează forțele gravitaționale care apar la înclinarea în curbe. Operarea DCD este rapidă și facilă. Comanda/controlul poate fi selectat cu doar câteva butoane și, evident, poate fi modificat în orice moment. Înălțimea de operare și înălțimea de ridicare a brațului, deasupra nivelului, sunt selectate, în terminal, în centimetri, în mod exact. La setarea înălțimilor de lucru, operatorul nu mai trebuie să deplaseze manual brațul, în poziția de lucru dorită, acest lucru fiind realizat, acum, de la terminal, prin comanda brațului.

Pentru controlul complet automatizat al brațului, în funcție de echipamentul  dispozitivului , sunt disponibile următoarele tipuri de comenzi:

  • Ridicare / coborârea brațului
  • Înclinarea brațului
  • Îndoirea brațului (opțional îndreptarea)
  • Ridicare / coborârea și înclinarea brațului
  • Ridicare / coborârea și îndoirea brațului (opțional îndreptarea)

Îndoirea brațului (opțional îndreptarea)Completarea perfectă a brațului mai ales la impactul cu denivelările, îndoirea brațului  este un avantaj pentru a menține aceeași distanța față de nivel.

Iluminare LED  „HD-Night LUX“ cu detector de obstacole. (Opțiune)
Fiecare duză de pulverizare, activată, este iluminată de un LED, astfel încât operatorul are un control vizual al funcționării duzelor, îmbunătățind lucrul pe timp de noapte. Detectorul special de obstacole iluminează în mod deosebit obstacolele. Restul terenului este iluminat doar slab, astfel încât conducătorul  să vadă, în mod clar, obstacolele și nu un teren prea luminat.

Secțiuni brațe DAMMANN – EDS – pro (Opțiune)

Conectarea duzelor în braț cu 18 secțiuni:
- Conectarea secțiunilor cu 18 Sectiuni-EDS-pro module de conectare prin intermediulISOBUS, în loc de bloc de supape.
- Inclusiv sofware VarioSelect.
- Incusiv C~C~A® Curve~Control~Application (Recomandare: suport duze Quattro).
- Utilizabil la toate dispozitivele comandate/controlate cu ISOBUS, de la DAMMANN.

Avantaje sectiuni brate-EDS-pro:

  • Lățimile celor 18 secțiuni pot fi reglate după necesități și în orice moment, pe culturile pe răzoare sau de suprafață.
  • SECTION-Control precis ► astfel, un potențial de economisire mai mare în zona PSM (pesticide).
  • Aplicații prin carduri, cu rate diferite de aplicare ► Utilizarea Precision Farming.
  • Utilizarea tehnologiilor cu senzori pentru recunoașterea nivelului ► Economie de PSM (pesticide).

Dispozitivele „Profi Class” dețin un echipament de bază de înaltă calitate. În special, detaliile tehnice ale echipamentului dovedesc unicitatea pulverizatorului tractat clasa Profi.
Echipament standard:

  • Volume cisternă/rezervor:                          8.000, 10.000, 12.000 și 14.000 l
  • Lățimile brațului:                                         24 m până la 42 m
  • Debitul pompei:                                          500 l/min
  • Secțiuni brațe:                                            Până la 12 lățimi ale secțiunii brațelor
  • Rezervor apă curată:                                  500 l integrat
  • Circuit duze:                                               Suport duze, în tandem, electropneumatic.
  • Recipient de incarcare chimicale:   15 l
  • Control/comandă:                                       Calculator ISOBUS, terminal ISOBUS Basic și                          
  •  Joystick

 

 Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist