Ce înseamnă să stabilești direcția în agricultură


07.02.2019

           Case IH nu mai reprezintă demult doar o simplă marcă agricolă, dat fiind aportul substanțial pe care l-a adus constant sectorului industrial. Traiectoria pe care a parcurs-o în inventarea și dezvoltarea agriculturii moderne, ajunsă astăzi la anul de grație 177, arată cât de adânci sunt „rădăcinile” producătorului american în stratul gros și fertil al sectorului agricol din utimele două veacuri. Jerome I. Case, părintele fondator al Case IH, este cel care a pus pe piață primele tractoare cu motoare cu aburi. În 1920, primul tractor Farmall scotea o mulțime de fermieri din agricultura de subzistență și îi transforma în fermieri profesioniști, aceștia având acces la un nivel de productivitate nemaiîntâlnit până atunci. În anii 1940 Case IH a inovat din nou, schimbând agricultura mondială prin aducerea pe piață a primei combine de recoltat bumbac, dezvoltând cam în același timp și prima combină de recoltat trestie de zahăr.

Apoi, în anii ‘50 faimosul tractor Steiger schimba din nou datele în materie de productivitate agricolă, fiind primul tractor articulat cu roți de mari dimensiuni. Cu fiecare produs din aceste categorii s-au schimbat datele de productivitate în ansamblul industriei, unde până atunci lucrările se efectuau preponderent manual, cu un aport tehnic limitat. Din acele momente nivelul de productivitate a crescut la un stadiu la care s-au aliniat ulterior și ceilalți  producători de tehnică similară. O altă revoluție este apariția primei combine cu rotor cu flux axial în 1977, care din nou a schimbat fundamental datele legate de productivitate, capacitate de recoltare într-un timp scurt și mai ales capacitatea de a păstra boabele intacte. Și cu toate acestea ajungem la o constatare fundamentală pentru Case IH. Portofoliul său de produse este complet pentru toate piețele agricole.

Compania produce astăzi tractoare care se adresează tuturor aplicațiilor posibile la nivel global indiferent de nivelul de putere și de productivitate solicitat. Fie ca avem nevoie de utilaje pentru manipularea materialelor - și vorbim aici despre încărcătoarele telescopice Case IH, fie ca avem nevoie de utilaje de recoltat și însămânțat, Case IH reușește să satisfacă exigent toate segmentele de agricultori din lume. Am menționat deja combinele Case IH specializate pentru bumbac și pentru trestie de zahar, utilaje care reprezintă cu succes producătorul în toate zonele globale. De-a lungul timpului, inginerii Case IH nu sunt și nu au fost doar niște exploratori veniți pe val, ci au fost aceia care au creat valul. În 1995 Case IH a creat primul tractor care merge cu navigație prin satelit și care este disponibil în serie. Aceasta reprezintă din nou o premieră care aparține producătorului Case IH. Prezența sa globală a fost alimentată în mod sistematic de inovații tehnice care l-au situat la vârf.

Astăzi, tehnologia de recoltare cu rotor cu flux axial reprezintă cea mai bună modalitate de a asigura o calitate fără egal a recoltei, printr-un sistem foarte simplu care are o durabilitate impresionantă și care a revoluționat productivitatea recoltării începând din 1977. Să nu uităm, Case IH a fost prima societate care a adus pe piață un tractor șenilat fabricat în serie, disponibil din uzină, cu șenile în loc de roți. De asemenea, motoarele Fiat Power Train cu care sunt dotate tractoarele Case IH, redefinesc aceste echipamente agricole ca: „efficient power” (putere eficientă). O altă premieră absolută a constat în transmisia continuă, pentru cutia de viteze, fiind un domeniu în care producătorul american nu este un simplu jucător, ci acela care pus pe piață transmisia continuă, începând cu ultima parte a anilor 90. Această dezvoltare care are în centrul său uzina din Sankt Valentin, Austria, pentru că acolo s-au fabricat primele asfel de transmisii.

În ceea ce privește agricultura de înaltă precizie, cu toate instalațiile de ghidare prin satelit în care Case IH a fost încă odată în avanpostul dezvoltării industriale, aceasta a culminat cu apariția unui vehicul 100% autonom. Astăzi, Case IH a făcut dovada că nu există doar un concept ci există tehnologia fizică ce permite folosirea autonomă a unui tractor agricol pe plan global. Tractorul autonom Case IH a fost prezentat în 2016 la Farming Progress Forum, ceea ce a generat o atenție impresionantă a clienților și a întregii industrii pentru tehnologia care este in interiorul acestui vehicul. Ca atare, este important de menționat că această tehnologie este disponibilă astăzi. De fapt, studiul și munca intense care au loc în acest moment se îndreaptă spre satisfacerea completă a necesităților clienților, astfel încât aceștia să poată aplica eficient această tehnologie. În România, Titan Machinery are deja câteva cereri concrete pentru modelul complet autonom și se lucrează intens la parcelarea terenurilor și administrarea activităților din ferme. Astfel, principalul motiv pentru care nu vedem încă acest tractor pe suprafețele agricole se datorează cadrului legislativ care trebuie pus la punct.         

__________________
       În concluzie, Case IH reprezintă tradiţia pură a leadership-ului, a pus în mişcare sectorul agricol timp de mai bine de 170 ani. Punctul culminant al istoriei Case IH este reprezentat de unirea eforturilor unor mari companii şi marci de utilaje agricole, între care se remarcă Case, International Harvester şi David Brown, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH.

Renumita fabrică de producție din Sankt Valentin, Austria
Fabrica de producţie a utilajelor agricole Case IH din St. Valentin întruchipează excelenţa tehnică a industriei constructoare de utilaje din Austria. Tot aici se află şi sediul european al mărcii Case IH. În fabrica din St. Valentin, lucrează personal calificat (ingineri și muncitori) şi pasionat de ceea ce face. Liniile de montaj ultramoderne, produc 28 de modele diferite de tractoare, cu puteri cuprinse între 86 şi 228 CP iar 90% dintre tractoarele produse la St. Valentin sunt destinate exportului, făcându-se astfel cunoscute în întreaga lume prin calitatea, precizia şi excelenţa tehnică desăvârşită.

Fabrica din orașul Grand Island, Nebraska – Locul deproducție al combinelor Axial-Flow®
Reprezintă Centrul de Excelenţă al Combinelor din America de Nord aparţinând companiei CNH Industrial. În componenţa fabricii din Grand Island, intră câteva secţii între care se remarcă cea de producţie, sudură, vopsitorie şi montaj. Fiecare dintre aceste secţii beneficiază de cele mai moderne tehnologii în domeniu: sistem de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic, celule laser, roboţi pentru sudură şi sisteme de testare wireless.

Fabrica din oraşul Racine, Wisconsine – locul de producţie al tractoarelor Magnum®
Fabrica, care se întinde pe o suprafaţă de 595.000 mp, este locul de producţie al tractoarelor din seria Magnum. Tot aici sunt fabricate şi transmisiile combinelor Axial-Flow®, culegătoarelor de bumbac Cotton Express precum şi punţile motrice şi supapele motoarelor care echipează tractoarele Case IH Steiger 4WD (cu tracţiune integrală).

Fabrica din Fargo, Dakota de Nord – locul de producţie al modelelor de tractoare Steiger® şi Quadtrac®
Înfiinţată de fraţii Steiger în anii 1960, fabrica din Fargo (Dakota de Nord) produce tractoarele din seria Steiger 4WD (cu tracţiune integrală), încărcătoare frontale şi echipamente bidirecţionale.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist