Case IH LB 4 – Prese mari de balotat


05.05.2015

Aspectul exterior al noilor prese de balotat din seria LB reflecta designul complet inovator al acestora. Toate componentele cheie ale preselor de balotat din seria LB au fost realmente regandite si imbunatatite. Intre acestea, se disting cadrul central extrem de robust, noul sistem de alimentare fiabil si rotorul imbunatatit, care asigura colectarea eficienta a plantelor cosite si transferul facil al acestora in camera de presare. Cu toate acestea, inginerii Case IH au inclus in noile modele si unele componente care si-au dovedit eficienta pe vechile prese de balotat din seria LB, intre care se remarca sistemul dublu de legare al nodurilor extrem de fiabil. Datorita fiabilitatii si productivitatii acestor tipuri de utilaje agricole, fanul cosit se transforma in baloti compacti.

Productivitate maxima de lucru inca din prima zi
Monitoarele AFS Pro care echipeaza tractoarele ce remorcheaza presele de balotat Case IH supravegheaza functionarea corespunzatoare a sistemului de legare si afiseaza in permanenta toate datele importante referitoare la balotii produsi. Noile prese de balotare din seria LB beneficiaza si de un sistem de asistenta la deviere, care ajuta operatorii sa identifice si cele mai inguste brazde de plante cosite si/sau brazdele neregulate de plante. Acest sistem asigura formarea unor baloti uniformi si rigizi, chiar si in celei mai dificile conditii de lucru. Mai mult decat atat, pe ecranul montoarelor AFS Pro 700, vor putea fi afisate, in mod simultan, imaginile inregistrate de mai multe camere video. De asemenea, presele de balotat pot fi operate si prin intermediul terminalelor compatibile ISOBUS.

Eficienta de alimentare sporita
Noul sistem de alimentare de inalta turatie prevazut cu dinti mai tari precum si tamburul suplimentar de alimentare asigura preluarea rapida si eficienta a brazdelor de plante cosite, indiferent de tipul acestora si de conditiile de lucru de pe camp. Sistemul de alimentare are o latime de lucru de 2.40 m. Sistemul de alimentare cu greble sau cu tamburi este prevazut si cu un dispozitiv de ghidaj, care poate fi reglat manual, in functie de latimea brazdelor de plante cosite. Melcul elicoidal de captare si tamburii centrali de alimentare asigura transferul rapid si fara pierderi chiar si a celor mai voluminoase brazde de plante in interiorul balotierei.

Fiabilitate absoluta
Noile echipamente pot fi prevazute si cu o instalatie optionala de curatare pe baza de aer comprimat, care va asigura functionarea fara probleme a sistemului de legare a nodurilor prin indepartarea prafului si a altor materiale solide nedorite. Aceasta instalatie optionala suplimentara de curatare a sistemului de legare a nodurilor isi va dovedi din plin utilitatea in cazul in care presa de balotat va fi exploatata in regiuni cu mult praf.

„Balotul perfect” in mai putin de 60 de secunde
Indiferent de tipul materialului vegetal care trebuie balotat – fan, paie uscate sau plante furajere vestejite, avand tulpini lungi, scurte sau fragile – presele mari de balotat din seria LB vor produce baloti densi cu dimensiuni exacte. Clientii pot alege sistemul potrivit de maruntire al plantelor si balotiera care corespunde cel mai bine necesitatilor lor din patru modele de prese de balotat din seria LB si diferite optiuni de cutite. Densitatea balotilor produsi poate fi reglata cu usurinta de catre operator din cabina tractorului utilizand monitorul AFS.