Case IH Ecolo-Tiger 875 - Performanțe sporite și rezultate agronomice


07.10.2015

Cultivatoare Case IH Ecolo-Tiger, sunt cele mai „agresive” utilaje agricole de acest tip disponibile la ora actuală pe piață, asigurând gestionarea excelentă a fluxului de resturi de plante rămase în urma recoltei datorită forței impresionante de tăiere a discurilor și poziționării optime a brăzdarelor. Șasiul înalt, care se află la distanța de 97 cm față de sol, și brăzdarele solide a căror distanță reală minimă este de 91 cm, maximizează debitul de material procesat și minimizează șansele de apariție a eventualelor blocaje. În mod normal, pentru prelucrarea optimă a solului și ruperea hardpanului, distanța efectivă liniară dintre brăzdare este de 61 cm. Datorită poziționării speciale pe șasiul utilajului a brăzdarelor anterioare/posterioare (dispuse în zig-zag), distanța reală dintre fiecare brăzdar este de 91 cm iar în multe cazuri chiar de 122 cc pentru maximizarea randamentului și a productivității de lucru a acestor tipuri de utilaje agricole.

 

Pregătirea perfectă a patului germinativ
După mai bine de cinci ani de cercetări practice ample, inginerii Case IH au constatat că aproximativ 10% dintre semințele semănate nu germinează datorită bolovanilor de pământ  prea mari sau găurilor rămase în sol. Diametrul ideal pe care ar trebui să-l aibă particulele de pământ și alte materiale pentru o germinație perfectă este de cel mult 15 cm în cazul solurilor de prerie și de cel mult 11 cm în cazul solurilor de pădure (după ce ele au fost arate în prealabil în toamnă). Bulgării mari de pământ lasă în urmă găuri în sol, care pot afecta în mod negativ dezvoltarea semințelor. Diferențele de nivel apărute pe suprafața solului pot determina existența unor mari diferențe de temperatură și umiditate între „straturile” acestuia – în timp ce găurile sunt umede și reci, bolovanii sunt uscați și fierbinți. Acesta reprezintă doar unul dintre motivele pentru germinația înceată și neuniformă a semințelor.

 

Vârful de gamă - Case IH Ecolo-Tiger® 875
Noua generație de grape cu discuri „agresive” de pe piață oferă acum o durabilitate sporită, mai multe posibilități de efectuare a lucrărilor agronomice și o mare ușurință în utilizare. Noile brăzdare extrem de dure Tiger, lamele standard Earth Metal și tăvălugul cu muchie dublă, controlat de instalația hidraulică a tractorului, garantează faptul că grapele cu discuri Case IH pot mărunți chiar și cele mai tari resturi de plante, pot lucra cele mai dificile tipuri de soluri și pot fi exploatate cu eficiență maximă în toate condițiile meteo. Inginerii Case IH au pornit de la design-ul eficient al grapelor cu discuri Ecolo-Tiger 870 pentru a oferi noilor modele componente mai fiabile și o capacitate mai mare de mărunțire. Binecunoscute pentru capacitatea lor de a mărunți chiar și cei mai tari bolovani, de a toca și amesteca chiar și cele mai dure resturi de plante și de a nivela excelent toate tipurile de sol, noul cultivator Ecolo-Tiger 875 a fost construit pe baza principiilor agronomice pentru a corespunde cel mai bine nevoilor fermierilor.

 

Durabilitate sporită
Ancorele extrem de dure Tiger au fost reproiectate pentru a trece chiar și pe sub cele mai tari cruste de suprafață și pentru a acționa asupra solului prin binecunoscuta tehnologie Case IH „lift-twist-roll” (ridică-întoarce-rulează) în vederea eliminării compactării acestuia, obținerii unor suprafețe cât mai netede și prelungirii duratei de viață a componentelor lor. În urma a numeroase teste practice și simulări pe calculator, Case IH a proiectat noile ancore Tiger, care sunt cu până la 350% mai dure decât modelele anterioare. În plus, Case IH continuă să echipeze grapele sale cu discuri Ecolo-Tiger 875 cu lame Earth Metal. Aceste lame sunt turnate și călite simultan pentru rezistență maximă. În condiții identice de exploatare, s-a demonstrat faptul că lamele Earth Metal sunt cu 30% mai rezistente și cu 20% mai durabile decât lamele convenționale. Acestea pot tăia chiar și cele mai dure resturi de plante. Spre deosebire de lamele convenționale care devin tot mai neascuțite pe măsură ce se uzează, lamele Earth Metal își mențin puterea de tăiere timp mai îndelungat. Cultivatorul Ecolo-Tiger 875 vine acoperit din fabrică de un strat de vopsea pe bază de apă, care este cu 400% mai rezistent la șocuri, zgârieturi și decolorare decât a modelelor anterioare. Sistemul de depunere în mai multe etape a grundului și vopselei prin imersare în băi consecutive, cel mai mare de acest tip din America de Nord, precum și instalația de aplicare a stratului final pe șasiu prin pulverizare au făcut parte din proiectul de extindere a fabricii Case IH din Goodfield, Illinois, valoare investiției fiind de 81 de milioane dolari. Clienții pot alege ca grapele cu discuri pe care intenționează să le achiziționeze să beneficieze de un finisaj mai rugos de vopsea roșie care are un aspect mai plăcut, o durată de viață echivalentă cu cea a utilajului pe care a fost aplicat și care sporește valoarea de revânzare a cultivatorului. De asemenea, Ecolo-Tiger 875 este echipat și cu noi întinzătoare cu șurub, sistem de control al adâncimii de lucru dintr-un singur punct și rulmenți de înaltă rezistență pentru roți. Lamele discurilor beneficiază de un nou tip de racletă care previne incarcarea de material pe baza de susținere de forma literei C.

 

Flotație Superioară
Case IH a brevetat un tăvălug cu muchie dublă care să mărunțească eventualii bolovani rămași în urma grăpării și să niveleze solul pentru a se mări posibilitatea de a obține culturi viitoare mai productive de pe un anumit teren. În cazul noului cultivator Ecolo-Tiger 875, presiunea exercitată asupra solului de către tăvălugul cu muchie dublă este controlată de instalația hidraulică a tractorului, ea putând fi reglată cu ușurință de operator din cabina utilajului. Această opțiune, care nu este oferită și de alți producători de cultivatoare de același tip, îi permite operatorului să sporească flotația grapei în diferite tipuri de sol prin diminuarea presiunii exercitate de tăvălug asupra pământului. Astfel, fermierii pot lucra cu randament maxim diferite tipuri de sol, fără a exista riscul blocării cultivatorului în condiții de umezeală ridicată. În funcție de condițiile locale de sol și de necesitățile agronomice, fermierii pot alege să atașeze în partea din spate a cultivatorului un sistem de finisare având la bază un rulou de grăpare cu dinți ascuțiți.

 

Eficiență maximă de lucru, indiferent de condițiile meteo
Bateriile de discuri beneficiază de lame de curațare între lamele Earth Metal, care sporesc eficeința utilajului pentru mărirea puterii de tăiere și optimizarea circulației resturilor de plante către organele de lucru. Ansamblul de lame de curățare permite circulația liberă a resturilor de plante între brăzdare și previne blocarea acestora cu noroi sau alte elemente. Astfel, agricultorii vor putea utiliza eficient cultivatorul fără a ține prea mult seama de condițiile de sol.

 

Lucrați mai mult timp
Viteza recomandată de lucru, de 11 km pe oră (un alt aspect important la care cultivatoarele Case IH se impun în mod detașat în fața altor utilaje de același tip), permite reducerea timpului efectiv de lucru și economii importante de combustibil. Există patru variante de cultivatoare, având diferite lățimi de lucru, care pot fi împerecheate cu o gamă largă de tractoare de puteri variate — de la tractoare pe pneuri cu tracțiune integrală până la tractoare articulate pe pneuri sau pe șenile.

 

Cadrul central robust in forma literei X
Pentru maximizarea randamentului de lucru al cultivatorului și asigurarea circulației rapide a substanțelor nutritive în sol, configurația cadrului central al bateriilor de discuri de forma literei X asigură mărunțirea și amestecarea eficientă a resturilor de plante cu pământ. Bulgării de pământ și resturile de plante sunt mărunțite și mixate mai întâi de către prima baterie de discuri iar apoi de cea de-a doua pentru asigurarea uniformității materialului rezultat. Discurile sunt dispuse înclinat, la un unghi de 15 grade, pentru a se asigura afânarea mai eficientă a solului și o mai bună stabilitate a utilajului.

 

Tăvălug unic cu muchie dublă
Fiecare bară a tăvălugului are două muchii pentru a se asigura nivelarea perfectă a solului și obținerea unor resturi de dimensiuni reduse, având diametrul de cel mult 15 cm. Acest lucru va determina diminuarea riscurilor de apariție a unor probleme grave neașteptate la cultivator și menținerea unei structuri adecvate a solului. Poziționarea tăvălugului opțional se poate face și din cabina tractorului, prin activarea unei simple comenzi hidraulice. Tăvălugul poate avea trei poziții: coborât total, float (pentru condiții de sol moale) și ridicat.

 

Poate va intereseaza si asta - http://www.www.titanmachinery.ro/news/cultivator-case-ih-ecolo-tiger-primul-pas-catre-recolte-mai-bogate