Väderstad se bucură de un nou record financiar și de un deceniu întreg la cel mai înalt nivel


30.01.2020

 

Producătorul suedez de utilaje agricole Väderstad încheie deceniul la un nivel ridicat, înregistrând o cifră de afaceri în anul financiar 2019 de 315 milioane de euro (n.r. 3,35 de miliarde de coroane suedeze «SEK» conform graficului alăturat) și un profit operațional de 16 milioane de euro. Aceasta reprezintă o creștere a cifrei de afaceri de 11% și o creștere a veniturilor de aproape 24% față de anul precedent. 

_______________

În decursul ultimului deceniu, Väderstad și-a dublat cifra de afaceri și este astăzi unul dintre cei mai importanți jucători mondiali în cultivarea și însămânțarea solului. Modelele de utilaje pe care le produce compania pentru fermierii din toată lumea sunt de ultimă generație. Odată încheiat exercițiul financiar 2019, Väderstad a reușit să așeze în urmă un nou an de succes la toate capitolele.
- „2019 a fost un an pozitiv din mai multe puncte de vedere. Am reușit să ne creștem cota de piață atât în ​​Europa, cât și în Canada, în ciuda unei crize generale a industriei. Aceasta este o dovadă că fermierii apreciază produsele premium datorită durabilității mai îndelungate, a faptului că sunt ușor de utilizat și oferă rezultate mai bune”, spune Mats Båverud, CEO al Väderstad Group.

Ca de obicei, Väderstad va reinvesti între șase și opt la sută din cifra de afaceri în dezvoltare.
- „Dezvoltarea produselor este inima afacerii noastre și o investiție care s-a dovedit a fi profitabilă pe termen lung, permițându-ne să ne menținem poziția de lider”, spune Mats. Eficiența crescută a fost, potrivit Väderstad, o caracteristică cheie a sectorului agricol în ultimul deceniu. Numărul angajaților din industrie a scăzut, ceea ce a dus la creșterea cererilor pentru cei care rămân.
- „Creșterea eficienței înseamnă că mai puțini fermieri au fost nevoiți să producă mai multe alimente. Acest lucru a făcut ca mașinile agricole să fie mai complexe, fapt care a sporit interacțiunea noastră cu clienții și a pus o presiune mai bună pe serviciile noastre de asistență”, explică Bo Stark, Director de vânzări Nordic și coproprietar al companiei(n.r. fotografia alăturată). Toate utilajele Väderstad beneficiază de un design inteligent, alcătuit din piese de o durabilitate înaltă, fiind fabricate din oțel suedez V-55, ce le oferă rezistentă îndelungată și eficacitate de lucru ridicată.

Väderstad a reușit să răspundă acestei cerințe în anii 2010, atât prin dezvoltarea utilajelor și a metodelor de lucru existente, cât și prin noua semănătoare de precizie Tempo, lansată la începutul deceniului.- „Cooperarea strânsă cu fermierii din întreaga lume este absolut crucială pentru dezvoltarea produselor noastre. Este o problemă de a înțelege nevoile lor astăzi și mâine și apoi a dezvolta soluții care le depășesc așteptările ”, spune Bo. Toamna trecută la Agritechnica, Väderstad a dezvăluit alte câteva noutăți (n.r. click AICI pentru a vedea mai multe informații). Modelele Tempo L vor beneficia din 2021 de funcția Central-fill, aflată deocamdată în faza de prototip. Aceasta reprezintă un buncăr central de semințe care completeaza automat fiecare dintre secțiile de rând ale semănătorii. Tot la Agritechnica a fost prezentată noua funcție Väderstad E-Control Mobile, iar funcția WideLining, care permite crearea cărărilor în interiorul culturii, a fost premiată cu medalia de argint.

Cererea de produse alimentare crește direct proporțional cu numărul de locuitori ai pământului, în timp ce zonele de cultură se micșorează, iar schimbările climatice devin din ce în ce mai tangibile. „Capacitatea noastră, împreună cu fermierii, de a ajuta la rezolvarea acestei ecuații cu utilaje și metode de cultivare și mai eficiente este crucială pentru succesul nostru continuu. Pentru a reuși, trebuie să ținem pasul cu fermierii și consumatorii în ceea ce privește problemele de durabilitate. Trebuie să înțelegem ce își doresc consumatorii pe farfuria lor, astfel încât să putem oferi fermierilor echipamentele și metodele potrivite pentru a le livra ”, încheie Bo.

Pe piața din România poducătorul scandinav și-a confirmat deja supremația tehnologică, iar în ceea ce privește aspectul comercial, compania Titan Machinery România a fost premiată în urmă cu trei ani pentru titlul de „cel mai bun importator și distribuitor din lume al mărcii Väderstad, fermierii din România recunoscând de atunci, an de an calitatea premium a acestor utilaje, dovada reflectându-se în bilanțul comercial din această perioadă. De asemenea, piața generală a crescut în industrie, iar producătorul suedez a avut o tendință de vânzări foarte pozitivă. În plus, au fost stabilite noi canale de vânzări în Rusia și Ucraina, care au contribuit la creșterea volumelor.

Parteneriatul dintre Titan Machinery și Väderstad în România a reușit datorită scopului comun care s-a dovedit a fi același pentru ambele companii: de a crește cota de piață în România, oferind cele mai bune soluții pentru clienții noștri. Această performanță nu ar fi fost niciodată posibilă fără ajutorul partenerilor noștri - fermierii, care au înțeles foarte bine mesajul pe care l-am tansmis constant în piață în ultimii trei ani. Aceștia conștientizează că retehnologizarea parcului de utilaje al fermelor din România cu utilaje de bună calitate, nu mai este un moft, ci a devenit un lucru accesibil tuturor și de asemenea o necesitate.

_______________

Constructorul din Väderstad, cu o experiență tehnologică de aproape șaizeci de ani, confirmă traiectoria galopant ascendentă pe care o parcurge dezvoltarea conceptelor sale și se extinde pe mai multe piețe cum ar fi Australia sau Noua Zeelandă. Avansul tehnologic considerabil al acestuia reprezintă astăzi un reper de necontestat al centrelor de cercetare din industria agricolă mondială, iar acest lucru nu poate decât să-i facă mandrii pe suedezi și pe fermierii români care exploatează aceste mașini de calibru superior.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist