Comanda pentru recoltare automată de la vest la est și invers


23.01.2020

           Așa cum bine se cunoaște, cea mai înaltă tehnologie de recoltare produsă de americanii de la Case IH – seria Axial-Flow® 250 a ajuns deja în fermele din România, iar unele dintre ele au fost folosite în campania de recoltat de anul trecut. Bineînțeles că, în virtutea unei informări pertinente a fermierului român, publicitatea făcută nu ar fi suficientă dacă nu ar fi completată de tot calupul info-tehnic corespunzător și de demonstrațiile de pe ogoarele noastre, unde, la manșa combinei se află partenerul nostru din România. De altfel, e bine să știm de unde vine această tehnică și ce spun cei care au solicitat la fel de explicit o tehnologie de recoltat riguroasă, care să le ofere competitivitate în cea mai mare economie de piață din lume - Statele Unite ale Americii.

Colegii noștri de peste ocean, mai exact din orașul Grand Island, Nebraska, acolo unde se produc combinele Case IH Axial-Flow®, au fost iarăși mândri să anunțe un nou parteneriat, de această dată cu fermele din Montana - Welker Farms Inc. Aceaste ferme din Shelby, Montana, se află în familia Welker din anul 1912. Reprezentând a treia generație de fermieri din familie, Bob Welker împreună cu fiii săi Nick și Scott își propun să continue moștenirea acestei tradiții de performanță a familiei. Pe o suprafață de peste 4000 ha, familia Welker cultivă grâu de primăvară, grâu de iarnă, mazăre galbenă și linte. Pentru a ajuta la eficientizarea și îmbunătățirea productivității fermei, Case IH a livrat acestei intreprinderi agricole o gamă de echipamente care includ combinele Case IH Axial-Flow ® cu întreaga tehnologie pentru agricultura de precizie.

Având împreună o experiență de două sute optzeci și șase de ani în agricultură, Case IH și Welker Farms vor dezvolta această experiență și vor continua să inspire și alte generații de fermieri. „Parteneriatul cu Case IH ne oferă instrumentele pentru a continua să facem ceea ce ne place să facem în ferma noastră”, a spus Nick Welker, un fermier de a patra generație. „Suntem pasionați de munca pe care o facem și dorim ca fiii noștri să fie crescuți cu aceeași înțelegere. Moștenirea noastră nu numai că ne determină să menținem ‘ștacheta’ sus, ci și să inspirăm viitori fermieri din întreaga lume prin canalul nostru YouTube." (n.r. - https://www.youtube.com/user/WelkerFarmsInc/featured), a continuat Nick Welker.

În 2012, pentru a sărbători 100 de ani de agricultură de succes, Nick a produs un videoclip în care apare operațiunea fermei. Cu peste 800.000 de vizualizări, videoclipul a devenit un succes instantaneu. De atunci, Welkers au făcut senzație pe YouTube, cu peste 320.000 de abonați ai canalului. Videoclipurile lor săptămânale prezintă viața de zi cu zi la fermă, succesele și provocările cu care se confruntă în fiecare sezon. Case IH, angajații săi, distribuitorii de echipamente agricole, dar și familiile lor cunosc în detaliu  cum este viața la această fermă. Familia Welker a cuprins întreg anul agricol 2019 în montajul video alăturat.

"Echipamentele Case IH sunt făcute de fermieri pentru fermieri", a spus Sy Stevens, manager de comunicare și marketing al Case IH. „Prin acest parteneriat, Case IH se angajează să ajute fermierii și să sprijine creșterea și succesul operațiunilor familiei Welker.” Pentru a începe parteneriatul oficial, familia Welker se va alătura producătorului Case IH la World Ag Expo din Tulare, California, în perioada 11-13 februarie. Participanții sunt invitați să se oprească în standul Case IH pentru a-i întâlni pe Welkers și pentru a participa la discuții și bună dispoziție pe tot parcursul spectacolului.

Lansată anul trecut pe piața din România, noua serie 250 de combine Axial Flow înlocuiește vechea serie 240 și aduce fermierilor din România trei noi modele: 7250, 8250 și 9250, cu puteri nominale cuprinse între 402 și 550 CP. Case IH inovează permanent pentru a îmbunătăți performanțele combinelor Axial-Flow. Seria 250 se remarcă prin: capacitatea mare de lucru, calitatea superioară a boabelor recoltate, ușurința operării și folosirea tehnologiilor moderne de lucru în agricultură.

Sistemul de control “AFS Harvest Command” transformă cabina combinei într-un adevărat „centru de comandă”. Confortul deplin pentru zilele lungi de lucru este desăvârșit și prin suspensia pe aer și sistemul de reducere a vibrațiilor. Astfel, operatorul se poate concentra doar pe urmărirea procesului de lucru. Opțional, va fi disponiblil și un nou pachet tehnologic care utilizează 16 senzori pentru a monitoriza în continuu combina și care reglează automat șapte setări diferite ale parametrilor de lucru, totul pentru a maximiza performanța combinei.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist