România primește noul tractor Case IH AFS Connect Magnum


08.08.2019

         Agricultura de astăzi ne oferă zilnic noi provocări și oportunități. Pe unele dintre ele le putem controla, respectiv exploata, iar pe altele, cum ar fi vremea, nu. În această ecuație, singura constantă care ne duce aproape sigur către rezultatele bune - așteptate, este dorința neîncetată de a fi cât mai independenți de factorii cu control limitat care ne pot influența afacerea. Independența, viziunea completă a activităților și gestionarea eficientă a acestora, reprezintă calea sigură către atingerea obiectivelor. Ca atare, această libertate de a acționa după propriile alegeri definește noua serie de tractoare Case IH AFS Connect Magnum. Această tehnologie de ultimă oră asociată cu un nou mediu de operare, permite fermierilor să vizualizeze, să monitorizeze și să gestioneze de la distanță operațiunile lor.

Noul Case IH Magnum cu tehnologia Advanced Farming Systems (AFS) a fost prezentat în premieră la mijlocul lunii februarie a.c., cu ocazia National Farm Show, expoziție desfășurată în Louisville, Statele Unite ale Americii. La prima vedere, designul noului Magnum are câteva puncte în comun cu tractorul complet autonom, fără cabină, prezentat în urmă cu doi ani și jumătate (care poartă, de asemenea, numele Magnum). Cel puțin în ceea ce privește partea frontală, care favorizează poziția de conducere, oferind o vizibilitate mai bună pentru operator. Cum era de așteptat, interiorul cabinei a suferit unele modificări, ceea ce a adus la un plus de confort, o mai bună ergonomie și un spațiu mai bine organizat. Dar dincolo de aceste aspecte ce țin de imagine, marele câștig îl reprezintă prezența sistemului telematic AFS Connect. De altfel, asocierea vizuală cu tractorul autonom nu este deloc întâmplătoare, asigură inginerii Case IH, mai ales datorită tehnologiei cu care vine echipat noul Magnum.

Nivel ridicat de conectivitate

Implementarea tehnologiei AFS Connect pe noile tractoare din gama Magnum înseamnă că fermierii și prestatorii de servicii pot avea libertatea de a se adapta, gestiona, monitoriza și transfera datele așa cum doresc. Sistemul telematic Case IH AFS Connect utilizează semnale de precizie care au la bază tehnologia GPS, precum și rețele de date wireless. Rolul său este de a limita pe cât posibil timpii de întrerupere, ceea ce înseamnă maximizarea randamentelor de lucru și optimizarea consumului de carburant, facilitând în același timp diagnosticarea de la distanță. Practic, în orice moment, datele pot fi vizualizate de la distanță de către administratorul fermei, care, la rândul său poate partaja informațiile cu reprezentanții Titan Machinery.

Monitorul AFS Pro 1200, sistemul de operare AFS Vision Pro și receptorul AFS Vector Pro sunt interconectate și acționează sincronizat pentru a simplifica și mai mult nivelul de operare. Display-ul de 12 inci asigură o navigare intuitivă și vizibilitate optimă chiar și în cele mai însorite zile, iar noul sistem de operare AFS Vision Pro, ne asigură producătorul Case IH, este familiar și ușor de utilizat. Acesta poate fi configurat pentru adaptarea la propriul stil de condus și la condițiile de lucru. Pe de altă parte, receptorul AFS Vector Pro simplifică opțiunile de corecție a orientării, variind de la niveluri de bază (WAAS și AFS 1) la medii (AFS 2), până la niveluri de acuratețe ridicate (RTK si RTK+). Precizia este garantată de performanța AccuGuide dovedită.

Finisaje de înaltă calitate

Interiorul cabinei este dominat de finisajele premium, care definesc de obicei industria de automobile. Așadar, la volanul noului Magnum ai toate șansele să te simți cu adevărat important. Cotiera Multicontrol are opt butoane de comandă, un mâner MultiFunction cu patru butoane cu taste programabile și un buton de codare, pentru controlul total al tractorul în vârful degetelor operatorului. Compartimentele de depozitare suplimentare, suporturile multiple pentru pahare și numeroase porturi de conectare a dispozitivelor electronice fac și mai plăcută această experiență, în timp ce volanul telescopic și ușa din sticlă plină, fără stâlp central, îmbunătățesc vizibilitatea. Ca dotari opționale sunt menționate suspensia semi-activă a cabinei (o creștere semnificativă a nivelului de confort, deosebit de utilă în perioadele lungi de campanie) și senzorii de monitoizare a presiunii din anvelope. Elementele de exterior, în special grila actualizată, adaugă noului Magnum un plus de personalitate. De aemenea, echiparea opțională cu faruri de tip led și sistemul de iluminare la 360 de grade asigură o vizibilitate optimă pe timp de noapte.

Opțiune pe șenile

Pe lângă numeroasele opțiuni de motorizare, cu puteri de la 180 până la 380 CP, noua serie de tractoare Case IH AFS Connect Magnum este disponibilă și în varianta Rowtrac, ceea ce înseamnă că puntea spate este echipată cu șenile, pentru un plus de manevrabilitate în condiții de teren dificile, când e nevoie de o forță de tracțiune sporită. Acest design special asigură o amprentă fermă pe sol pentru ca puterea dezvoltată de motor să nu se piardă prin patinare. Modelul de 380 CP este echipat standard cu o transmisie variabilă continuă (CVX), în timp ce tractorul Magnum Rowtrac 340 are prevăzut doar ca opțiune acest tip de transmisie. Noua gama de tractoare Magnum cu AFS funcționează cu motoarele FPT de 6,7 si 8,7 litri, pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil, îndeplinind cu succes și cele mai grele sarcini într-o fermă. Sistemul de reducere catalitică selective (SCR) brevetat, îndeplinește standardele de emisie Tier 4 Final, fără a compromite performanțele motorului. Nu necesită componente suplimentare de emisie, cum ar fi filtrul de particule  diesel (DPF) și tehnologia de recirculare a gazelor arse răcite (CEGR). Interesant este faptul că, cel puțin pentru piața americană, toate modelele ce urmează a fi livrate începând cu anul 2020 vor fi acoperite de o garanție de fabrică de doi ani, în limita a 2000 de ore de funcționare.

__________

Numele de Magnum a apărut pentru prima dată în 1987. Modelul lansat un an mai târziu a fost primul tractor proiectat și produs după nașterea brandului Case IH, rezultat al fuziunii dintre compania Jerome Increase Case și divizia agricolă a International Harvester. “Seria Magnum a stabilit standardul în industrie, fiind considerat la vremea respectivă cel mai puternic și productiv tractor din serie”, spunea la un moment dat Dan Klein, director de marketing Case IH pentru tractoarele Magnum. Aceste tractoare au introdus vopseaua roșie care a devenit semnătura mărcii Case IH. Magnum continuă să fie și astăzi unul dintre cele mai populare tractoare din portofoliul Case IH, cu peste 160 000 de unități vândute. Seria AFS Connect Magnum se bazează pe moștenirea designului agronomic, oferind performanțe excepționale, fiabilitate și durabilitate, un mediu de operare îmbunătățit, eficiență remarcabilă în ceea ce privește consumul de carburant și costuri operaționale scăzute.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist