Delegație de specialitate a Titan Machinery România la Agritechnica


08.11.2019

      Titan Machinery România își va trimite o delegație de specialiști la cea mai mare expoziție de mașini agricole din lume – Agritechnica ce se va desfăsura în perioada 10 – 16 noiembrie 2019, la Hanovra - Germania. Ca atare, echipa din România condusă de Directorul General al regiunii Europa de Est, Manfred Spendier va fi alături de partenerii săi. De menționat este faptul că și la această ediție Agritechnica vor fi prezenți toți producătorii de utilaje pe care compania americană Titan Machinery îi are în portofoliu. Tema acestei ediţii Agritechnica este „Global Farming – Local Responsability” care aduce în prim-plan soluţii inovatoare şi inteligente, adaptate specificului regiunilor agricole ale lumii.

Echipa Titan Machinery România care se va deplasa în acest an la Agritechnica împreună cu Directorul General al Titan Machinery Europa de Est - Manfred Spendier este formată din: Melania Ungureanu – Director General Titan Machinery România, Adrian Olteanu - Product Manager, Vasile Morariu – Product Manager, Petre Gherghe - Sales Administration Manager, Răzvan Tomescu - Marketing Manager, Octavian Matei - Precision Farming Manager, Andreea Talic - Whole Goods Purchase Manager și Alina Stan – Parts Manager. Aceștia for fi prezenți pe durata desfășurării evenimentului în standurile partenerilor Titan Machinery România, cu precădere Case IH și Väderstad, unde vor întreține discuții și vor oferi informații prețioase, fiind la dispoziția tuturor celor interesați de tehnologiile pe care le comercializăm.

Producătorul american de utilaje agricole cu renume pe piața mondială și cu o experiență de aproape 180 de ani - Case IH a pregătit cu minuțiozitate dezvelirea la această expoziție internațională a unei succesiuni de noutăți în materie de tehnică agricolă avansată. Punctul culminant al acestora îl va reprezenta lansarea în Europa a noii serii de tractoare Case IH Magnum AFS CONNECT cu puteri nominale cuprinse între 280 CP și 400 CP. Aceasta este a șaptea generație a tractoarelor de mare putere Magnum pe care Case IH o lansează pe piața internațională. Acest model este așteptat în România în cea de-a doua jumătate a anului viitor, Titan Machinery înregistrând deja cereri ferme din partea agricultorilor români.

Case IH Magnum AFS CONNECT este un model care a fost optimizat din punct de vedere al operativității, începând de la “centrul de comandă” confortabil al cabinei și până la rafinamentele electronice care reduc aportul operatorului, oferindu-i claritate și productivitate ridicate de lucru. Design-ul impunător al puternicului Magnum AFS CONNECT devine odată cu noua generație mult mai masculin, mai agresiv și mai ferm, facilitând operativitatea. Noua serie se extinde și cu modelul de 400 CP, pe lângă celelalte patru modele de 280 CP, 310 CP, 340 CP și 380 CP. Spre deosebire de frații săi, Magnum AFS CONNECT 400 beneficiază de o transmisie powershift 21x5 PowerDrive.

Odată cu noul Magnum AFS CONNECT, constructorul Case IH vine și cu alte noutăți în materie de tehnică de vârf. Seria de tractoare Puma cu puteri de 185 CP, 200 CP, 220 CP și 240 CP de 185 CP și 240 CP sunt echipate cu noi motoare FPT care îndeplinesc standardele UE de emisii Stage V, datorită tehnologiei Hi-eSCR2. În plus, constructorul a adus îmbunățățiri în virturea unei fiabilități ridicate, respectiv o necesitate de mentenanță redusă. Modificarea tehnologică a motoarelor FPT este însoțită și de alte îmbunătățiri care sporesc performanțele acestei serii de tractoare.

Pe de altă parte, producătorul suedez din Väderstad își completează gama de semănători de Precizie Tempo L cu modelul cu 8 secții de semănat cu o spațiere între rânduri cuprinsă între 70 și 80 cm. Pe lângă acest nou model, Väderstad reconfigurează modelele cu 12 și 18 secții de semănat cumpletându-le cu o spațiere mai îngustă de 50 cm la cea de 70 de cm existentă pe piață și un buncăr de fertilizare mai mic, adaptat noii configurații, respectiv de 3000 de litri, față de cel de 5000 de litri de care se bucură modelele anterioare cu spațierea mai mare.

Pentru Agritechnica, Väderstad a mai pregătit câteva surprize. Modelele Tempo L vor beneficia din 2021 de funcția Central-fill, aflată deocamdată în faza de prototip. Aceasta reprezintă un buncăr central de semințe care completeaza automat fiecare dintre secțiile de rând ale semănătorii. Astfel, fermierul va trebui să umple doar buncărul central, economisind timp și mână de lucru suplimentară. Semănătoarea de precizie Tempo L va avea grijă de distribuția semințelor pe fiecare unitate de rând, toate acestea la o viteză de semănare record.

De asemenea, la Agritechnica va fi prezentata noua funcție Väderstad E-Control Mobile. Aceasta permite operatorului să calibreze semănătoarea cu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Sistemul de control bazat pe iPad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad asigurând astfel accesul la funcţiile sale şi la date. Fermierii vor beneficia de reglaje şi calibrări simple şi prietenoase precum şi de monitorizare şi control în timp real. Pe lângă acesta, la Hanovra va fi prezentată și funcția WideLining, care permite crearea cărărilor în interiorul culturii, prin ajustarea automată a distanței dintre secțiile de semănat. Aceasta a fost premiată cu medalia de argint din partea juriului internațional, fiind prima inovație de acest tip din lume.

_________________

Grupul Titan Machinery Inc. a intrat în România în anul 2011, acesta fiind primul stat din Europa în care s-a instalat. Titan Machinery România a reprezentat din start unicul importator al utilajelor producătorilor americani Case IH și Case Construction Equipment. În 2016 Titan Machinery România a devenit importator si distribuitor exclusiv al utilajelor producătorul suedez Väderstad. De asemenea, Titan Machinery România este distribuitor și importator al utilajelor marca: Maschio Gaspardo, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Tecnoma, Dammann și MacDon. Titan Machinery România oferă clienților soluții de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine și servicii de asistență și mentenanță. Titan Machinery România operează pe piața internă printr-o rețea de unsprezece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafața țării.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist