Utilajele pentru furaje verzi PRONAR


17.06.2021

      Pe lângă o serie vastă de remorci marca Pronar, Titan Machinery completează portofoliul de produse pentru România cu o gamă largă de mașini pentru furaje verzi ale producătorului polonez. Compania Pronar a fost înființată în urmă cu aproape 30 de ani în Narew, regiunea Podlasie din partea de nord-est a Poloniei.

Astăzi, Pronar este liderul incontestabil în producția și vânzările de mașini și echipamente pentru agricultură, servicii municipale și industria transporturilor, cu o cotă de piață de aproape 50% pe piața poloneză. Pronar este, de asemenea, jucătorul internațional principal în ceea ce privește roțile pentru utilaje agricole și municipale, sisteme pneumatice și hidraulice, osii pentru remorci, precum și profile din oțel și componente din plastic.

Din categoria utilajelor pentru transport și manipulare marfă, Titan Machinery are în ofertă sa mai multe utilaje de la producătorul Pronar: remorci cu 2 axe, remorci specializate cu 3 axe, remorci tandem Monocoque, remorci de urmărire Chaser Bin pentru transportul cerealelor și a porumbului, pentru primirea încărcăturii din combinele de recoltare și pentru manipularea, respectiv descărcarea acesteia, dar și remorci pentru transportul baloturilor.

Dar aceasta nu este tot, ci doar jumătate din oferta de utilaje Pronar. Titan Machinery ofertează la prețuri avantajoase pentru fermierii din România remorci tehnologice pentru furaje, remorci pentru preparare hrană animale, cositori purtate cu discuri, greble rotative pentru împrăștierea fânului și remorci distribuitoare a îngrășămintelor de grajd. Ca atare, vom face câte o descriere fiecărei categorii de utilaje din gama pentru furaje verzi, după cum urmează.

  1. Remorcile tehnologice pentru furaje PRONAR VMP™, funcționează 365 de zile pe an și beneficiază de o fiabilitate înaltă. Alimentatorul mixer PRONAR VMP-5S cu o capacitate de 5 m³ - este o soluție ideală pentru fermele de bovine cu un efectiv de 20-40 de vaci. Mecanismul de amestecare este caracterizat de o necesar redus de energie. Patru lame de tăiere de înaltă calitate care se află în malaxorul cu melc garantează o funcționare lungă, fără defecțiuni. Greutatea componentelor, precum și timpul de amestecare sunt afișate pe un ecran digital mare, ușor de citit, cu poziție reglabilă atât pe verticală, cât și pe orizontală. Cu o eficacitate bună, vagonul de amestecare pentru furaje maximizează eficient, reduce timpul procesului de hrănire a animalelor și crește randamentul de lapte al vacilor.
  2.  
  3. Alimentatorul mixer PRONAR DVMP - 12/14/16/18 este conceput pentru a amesteca și a alimenta eficient printr-un sistem care oferă o doză de hrană complet amestecată. Această metodă de hrănire împiedică animalele să selecteze ingrediente din furaje, ducând la o nutriție mult mai bună. Datorită acestui fapt, riscul perturbărilor sistemului digestiv al animalelor este limitat, ceea ce are un impact direct asupra creșterii producției de lapte de vacă.
  4. Seria de mixere DVMP include următoarele modele: DVMP-12, DVMP-14, DVMP-16 și DVMP-18, cu o capacitate de 12, 14, 16 și respectiv 18 m³. Astfel de volume mari au necesitat utilizarea a doi melci de amestecare cu un design inovator. Bobinele spiralate cu grosimea de 15 mm asigură amestecarea foarte eficientă a furajelor.
  5. Proiectarea seriei DVMP de vagoane mixer cu doi melci face ca aceste utilaje să fie foarte eficiente și să mixeze în mod eficient toate componentele hranei pentru animale. Construcția lor de înaltă calitate permite o funcționare pe termen lung și o operare fiabilă. Echipamentul standard extins și o serie de elemente suplimentare ale echipamentului permit adaptarea acestor mașini la nevoile fiecărei ferme.
  6.  
  7. Cositorile purtate, cu disc, PRONAR PDK220 sunt compacte, robuste, caracterizate de o structură ușoară în care se aplică bara de tăiere PRONAR. Cositoarea cu disc PRONAR poate fi montată cu ușurință pe diferite tractoare. Necesarul minim de putere al tractorului pentru această mașină de tuns iarba este de 30 CP. Suspensia clasică garantează o presiune uniformă a barei de tăiere pe suprafață. 
  8. Poziția plutitoare a pârghiei hidraulice garantează o transmisie lină a acționării chiar și pe nereguli mari ale solului. Cositorile sunt protejate de un element de siguranță, care în momentul coliziunii cu un obstacol intervine instant, iar cositoarea se deplasează înapoi minimizând posibilele efecte ale impactului.
  9. Suspensia centrală care a fost utilizată la cositoare asigură o funcționare excelentă pe suprafețe inegale și abrupte, tăiere curată și estetică, precum și înălțime optimă de tăiere. Un alt avantaj al acestui design este sistemul de reglare în trei pași a arcurilor de susținere: 70, 80 sau 90 kg, care garantează presiunea optimă a cositorilor pe sol, în funcție de tipul de suprafață de la sol moale, turbă, până la dur și uscat.
  10. Greblele rotative pentru împrăștierea fânului de la Pronar PWP / ZKP™

Sunt concepute pentru împrăștierea ierbii proaspăt cosite sau a fânul ușor uscat, pentru a accelera procesul de uscare. Aceste greble împrăștie și întorc uniform materialul fără a-l distruge. De asemenea, au grijă ca materialul cosit să nu se amestece cu solul, astfel încât în ​​etapa finală furajele pentru animale sa nu fie contaminate cu pământ. Designul robust face ca aceste mașini să fie fiabile și eficiente, asigurând o producție de înaltă calitate. Aceste greble Pronar urmează perfect solul și vă permit să lucrați pe pante. Posibila agregare cu tractoare mici le fac să fie dispozitive perfecte pentru fiecare fermă, indiferent de suprafața sau locația lor. În plus, datorită construcției simple a acestei mașinii, operatorul poate seta foarte repede parametrii corespunzători de lucru.

  1. Distribuitoare de îngrășămintelor de grajd din seria PRONAR N161 / NV161 / N262/1™ sunt proiectate pentru împrăștierea precisă și uniformă a gunoiului de grajd, turbă sau compost. Distribuitoarele de îngrășăminte sunt mașini puternice, robuste, a căror utilizare oferă o fertilizare ideală și eficientă. Acestea au o capacitate optimă de 8,6 m³ până la 14,4 m³ ceea ce face din împrăștierea îngrășămintelor soluția perfectă atât pentru fermele mici, cât și pentru cele mari.

Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.www.titanmachinery.ro/contact-bucuresti

Bogdan Constantin

PR & Communication Specialist