KOVACO ELECTRIC devine partener TITAN MACHINERY


08.06.2021

        Începând din această lună, Titan Machinery România va deveni unic importator și distribuitor pe piața autohtonă al utilajelor electrice de origine Cehă - KOVACO ELECTRIC. Ca atare, Titan Machinery România va completa necesitățile sectorului industrial de utilaje pentru construcții cu două modele de mini-încărcătoare electrice, ultra-moderne, care vor servi mai multor tipuri de operațiuni, atât la interior, cât și la exterior.

Fondată în 1940, compania KOVACO ELECTRIC excelează astăzi printr-un proces de producție ultra-modern, regăsit în uzinele sale multilateral dezvoltate, care dispun de roboți și de tehnologii de creare și de asamblare a utilalejor electrice pe care le furnizează. Totodată KOVACO ELECTRIC se laudă cu design-ul inovativ conceput pentru aplicațiile de bază din construcții dar și pentru aplicații speciale. Aceste inovații sunt tratate de către departamentele sale formate din ingineri experimentați și de tineri talentați și pasionați de tehnică pentru construcții.

Ce două modele de mini-încărcătoare pe care Titan Machinery le aduce în România reprezintă exclusiv portofoliul produselor KOVACO ELECTRIC. Aceste modele sunt complet electrice, ecologice, au o productivitate bună și un cost de exploatare deosebit de scăzut. Astfel, Titan Machinery va aduce în acest an în România mini-încărcătorul frontal electric, cu pneuri și cabină - Elise 900 și mini-încărcătorul frontal electric, pe șenile – MiniZ.

Elise 900 este primul Skid din lume complet electric. Are o autonomie de 6 ore de funcționare cu o baterie de 240 Ah sau de 8 ore cu baterie de 400 Ah. Timpul de încărcare completă este de 5,3 ore, sau încărcare până la 80% în cca. 3 ore. Are o putere de 30.8 CP cu o baterie de 240 Ah, sau de 52,3 CP cu o baterie de 400 Ah. De asemenea, greutatea operațională a acestui Skid electric este de 3300 kg, iar greutatea totală este de 4200 kg. Capacitatea de încărcare a Skid-ului Elise 900 echipat cu baterie de 240 Ah este de 900 kg, iar la cel echipat cu o baterie de 400 Ah este de 1400 kg. Ceea ce este și mai interesant este că poate fi controlat din afara cabinei, de la o distanță de până la 50 m cu ajutorul unui joystick.

MiniZ este un mini-încărcător frontal complet electric, compact, echipat cu șenile, cu postul de comandă situat în partea posterioară.

Datorită dimensiunilor sale compacte, MiniZ este perfect pentru a lucra în spațiile interioare complicate. De asemenea, pe lângă aplicațiile din construcții, acest utilaj poate fi la fel de util în agricultură, amenajări exterioare, prelucrarea alimentelor sau a produselor farmaceutice, oferind capacități înalte de lucru în relocarea materialelor, dar și la alte lucrări. Are o autonomie de lucru de 8 ore, cu o încărcare completă în cca. 8 ore, sau o încărcare de până la 80% în cca 5,3 ore. Are o lățime de 79 cm, o lungime de 255 cm și o înălțime de 115 cm. Este echipat cu 3 motoare electrice, are două viteze și o putere de 14.5 CP. De asemenea este echipat cu joystick și poate fi controlat de la o distanță de până la 50 m.

Acest parteneriat este cuprins în strategia Titan Machinery în perspectiva dezvoltării sectorului de construcții din România, completând portofoliu de utilaje existent cu unele dintre cele mai bune utilaje produse la nivel global, utilaje care vor ocupa complet viitorul construcțiilor din lume, un viitor care se dorește să fie sustenabil, ecologic și autonom.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist