CASE IH Optum 300 CVX a câștigat titlul de "Tractorul Anului 2017"


10.11.2016

Premiu a fost acordat la EIMA,  show-ul internațional de mașini agricole desfășurat în Italia, la Bologna, unde juriul a lăudat înalta putere, greutatea redusă în concordanță cu cerințele europene, tractorul având opțiunea de a fi balastat în cazul în care este necesară o tracțiune și mai mare. De asemenea, juriul a puctat transmisia, partea electronică, sistemele hidraulice, elementele tehnice – inovatoare sau exclusive, opțiunile și design-ul, care asigură o eficiență optimă.

Sf. Valentin/ Bologna, 9 noiembrie 2016

"Tractorul Anului 2017" a fost titlul atribuit companiei Case IH pentru Optum 300 CVX, un rezultat care recunoaște concentrarea constructorului american pe angajamentul agricultorilor pentru îngrijirea solului și eficientizarea consumului de combustibil. Atribuită de un juriu de la unele dintre cele mai importante reviste agricole ale Europei, titulatura recunoaște importanța puterii ridicate a tractorului compact Optum CVX, care este dedicat segmetului de fermieri aflați în dezvoltare.

"Ca urmare a titlului de "Mașina anului 2016" caștigat de Optum, acest titlul de tractor al anului 2017, arată recunoașterea în întreaga presă agricolă europeană că proiectarea și caracteristicile lui Optum reprezintă un progres semnificativ în domeniul tehnologiei tractoarelor", spune Dan Stuart, manager de marketing Case IH pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Optum CVX este poziționat între tractorul Magnum, construit in Statele Unite și tractoarele din gama Puma, care la fel ca Optum CVX sunt construite în St Valentin, Austria. A fost creat un tractor cu un design total nou, puternic, dar mai ușor în greutate, cu noul ax din față, iar baia de ulei face parte din structura de rezistență a tractorului, satisfăcând astfel cererile clientului care are nevoie de un tractor de 250-300 CP, cu un raport mai bun putere-greutate într-un cadru compact si ușor manevrabil.

Asta înseamnă că se potriveste de minune pentru sarcini în care puterea mare este esențială, în condițiile unei greutăți mai mici, cum ar fi lucrările cu cositoare mari de exemplu, în cazul în care este importantă protejarea gazonului. Dar pentru lucrări în care tracțiunea și aderența sunt factori critici, cum ar fi cazul cultivarii grele, Optum CVX poate fi impovărat, fiind la fel de capabil ca orice tractor obișnuit al acestei puteri. Pe de altă parte, pentru transportul rutier, Optum poate fi balastat în funcție de greutatea încărcăturii de tragere, pentru o siguranță maximă și eficiența consumului de combustibil.

Rezultatul este un tractor care protejează solul, în sensul că poate fi operat la o greutate care se potrivește oricarui tip de lucrari. Acesta este distribuit pe piața autohtonă de catre Titan Machinery România, unic distribuitor și importator al utilajelor CASE IH. De asemenea, acest tractor, a fost expus săptămâna trecută la târgul Indagra, de la Romexpo, București.

Specificații tehnice:

Motor FPT Tier IVB; 6 cilindri, cilindree 6700 cm3;

Putere nominală: 221kW/ 300CP la 2.100 rpm;

Putere maximă: 230kW/ 313CP la 1.800 rpm;

CVT – transmisie cu variație continuă;

4 perechi de cuple hidraulice;

Cabină cu aer condiționat;

Compresor de aer pentru sistemul de frânare pneumatic;

Greutăți pentru roțile posterioare = 1000 kg;

Tiranți spate/ridicător electronic în 3 puncte;

Capacitate de ridicare la capătul tiranților: 10.299 kg;

Soft compatibil cu Rețeaua CASE IH GPS RTK România.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist