Demo-Show-ul Titan Machinery de la cariera Urviș


14.04.2017

Titan Machinery România a stabilit încă un punct de reper pe harta demonstraţiilor utilajelor de construcţii din România şi nu numai, prin show-ul fără precedent pe care l-a organizat miercuri, 12 Aprilie 2017, la Cariera Urviş, Beiuş, judeţul Bihor.

Am dezvoltat acest concept demonstrativ al demonstrațiilor spectaculoase încă din 2012 și din acel moment ne-am pregătit și l-am îmbunătățit constant. Anul trecut am continuat acest tur la Oradea, Râmnicu Vâlcea și Bucuresti, unde succesul a fost susținut de prezența și interesul acordate de către oaspeții noștri.

Reținând lucrurile prin care am satisfăcut participarea partenerilor noștri, anul acesta am adus acest concept la un alt nivel, oferind un nou spectacol marca Titan Machinery, prin care am încercat să evidențiem performanțele atinse de utilajele marca CASE CONSTRUCTION, un brand care celebreaza anul acesta 175 de ani de experiență.

Pe o vreme însorită de primăvară, forţa, dinamica şi precizia utilajelor CASE CONSTRUCTION pe de-o parte, şi îndemânarea profesioniştilor noştri operatori pe de alta parte, au fost câteva din incredientele necesare unei atmosfere incendiare, care va rămâne mult timp de acum înainte în memoria participanţilor, drept una de povestit prietenilor.

Prin acest DEMO TOUR ne-am propus să fim mai aproape de partenerii noștri și să subliniem ceea ce ne definește, nu doar prin demostrațiile în lucru ale utilajelor pe care le comercializăm, ci și prin suportul pachetului de soluții complete, prin care dorim să satisfacem toate nevoile dumneavoastră, de la finanțare alături de partenerii noștri consacarați, până la servicii post vanzare și consultanță. Binecunoscutul atu principal al CASE CONSTRUCTION EQUIPMENT ne oferă privilegiul de a ne afla printre puținii producători care acoperă întreaga gamă de produse, de la miniexcavatoare de 1.5 tone, până la excavatoare de 80 de tone, gradere, buldozere.

Puternicele utilaje care au dat culoare evenimentului și care au pulsat adrenalina participanților care le-au urmărit la lucru, s-au evidențiat prin mai multe caracteristici definitorii cum ar fi puterea, dinamica, rigurozitatea, adaptabilitatea și nu în ultimul rând tehnologiile moderne de care dispun și care facilitează substanțial munca depusă de operatori și în același timp îmbunătățește productivitatea.

Primul „actor” care și-a făcut apariția pe „scena” de la cariera Urviș, a fost excavatorul pe șenile CX210 Seria D, cu șasiu îngust ce se încadrează în dimensiuni de transport până în 2.5 m, nefiind necesare autorizații speciale.

  • Acesta este un utilaj în clasa de 21 tone, cu capacitate a cupei de aproximativ 1.4mc, adâncime de săpare de aproximativ 6.7m.
  • Este dotat cu un motor de 4.5 litri, 4 cilindri și este deosebit de economic.
  • Îndeplinește normele de poluare Stage 4, fără filtru de particule.
  • De asemenea, este dotat cu șenile cu role capsulate cu ungere permanentă, fără mentenanță;
  • Schimbarea uleiului hidraulic se face la 5.000 de ore.
  • Este dotat cu camere video spate.
  • Acesta are un SISTEM de vizualizare TOPCON 2D X22 cu senzor fără fir (Wi Fi), care este un sistem pentru excavatoare ușor de utilizat, care asigură un control constant  asupra adâncimii de excavare și asupra formei zonei excavate.
  • Folosind un sistem practic de fixare al senzorilor, sistemul este ușor de demontat și montat, operație care durează numai câteva minute.

Următorul „actor” a fost miniexcavatorul CX26 C, care face parte din generația de mini excavatoare pe șenile, lansate în urmă cu o lună la Torino Italia. Acest model este din gama de 2.6 tone, având o adâncime de sapare de 2.7m.

  • Are braț pivotant stânga / dreapta, caracteristică care împreună cu rotirea suprastructurii cu 360 de grade, asigură posibilitatea efecturii săpăturilor în condiții extreme de spațiu de redus.


 

Miniîncărcătorul frontal multifuncțional SR210 este dotat cu un motor cu o putere de 74CP, cinematică radială a brațului, cu o sarcină de încărcare la înălțimea maximă de aproximativ 1 tonă.

  • Utilajul poate încărca într-un 8x4 fără necesitatea unei rampe.
  • Poate fi echipat cu o gamă largă de accesorii cum ar fi: freza de asfalt, freza de zăpadă, perie, braț de excavare, foreze, etc.


Autobasculantă ASTRA HD 9 are un motor de 500CP, cilindree 13l, ce îndeplinește normele de poluare Euro 6, echipat cu benă basculabilă Heavy Duty cu oblone, ideală pentru misiuni grele gen balastiere, cariere, etc. 

  • Șasiu 8x6 ce poate suporta o încărcare de 32 de tone și poate ajunge la greutatea maximă de 50 de tone.
  • Are o cutie de viteze automată în 16 trepte.

Buldoexcavatorul 695ST  are un motor de 110 CP (cel mai mare clasa sa), cu cilindri de 3.4 litri ce îndeplinește normele de poluare Stage 3B fără AD Blue cu virare pe ambele punți, având 3 moduri de virare.

  • Sistemul încărcător este echipat cu cupă multifuncțională 4x1 cu cinematică paralelogram, iar sistemul de excavator are braț telescopic, sistem hidraulic auxiliar pentru acționarea ciocanului hidraulic, precum și sistem de cuplare rapidă a accesoriilor (hidraulic) si patentat de catre CASE (cupla rapidă integrată în balansier).

Încărcător frontal 921F se face remarcat prin sarcina de ridicare maximă la o greutate operațională redusă, conducând la un consum de combustibil optimizat.

  • Acest lucru este realizat prin amplasarea motorului în partea posterioară a utilajului, acesta acționând ca și o contragreutate.
  • Grupul de radiatoare, amplasat între cabină și motor, în așa numitul cub de răcire. Admisia aerului se face prin 3 părți, iar răcirea se realizează mai bine.
  • Are un motor de 6.7 litri, Tier IV fără filtru de particule, dezvoltând o putere de 255 CP și un cuplu de 1300Nm.
  • Înălțimea de ridicare este de 4.1m cu o cupă de 4mc.
  • Este dotat cu cauciucuri L5 / R25.
  • Are o greutate de 20851 kg.

Buldozerul 1650M este primul buldozer din industrie cu SCR, care îndeplinește normele de poluare STAGE IIIB, fără filtru de particule are un motor de 6.7l cu o putere de 167CP.

  • Greutatea de operare este de 18 tone, este dotat cu scarificator, sasiu XLT, lamă cu o capacitate de 3.2 mc cu 6 grade de libertate.
  • Șenile sunt capsulate și nu necesită ungere.
  • Transmisia hidrostatică îmbină forța de tracțiune deosebită cu precizia în lucru.
  • Sistemul de control automat 3D-MC² pentru buldozer înglobează cea mai avansată tehnologie pentru a sprijini utilizarea acestui tip de utilaje. Sistemul Topcon 3D-MC² combină tehnologia sistemului satelitar cu tehnologia senzorilor inerţiali folosiţi în industria aviatică.
  • Noua generaţie de sisteme 3D: frecvenţa de lucru a senzorului este de 5 ori mai mare decât cele uzuale, lucru care face ca munca să se desfăşoare de 2 ori mai repede. În comparaţie cu soluţiile actuale, sistemul Topcon 3D-MC² permite utilajului să lucreze cu viteză maximă.
  • Un nou senzor inerţial controlează compensatorul în toate cele 3 axe (soluţie folosită în tehnologia de control a rachetelor).

În același timp s-a desfășurat și concursul CASE RODEO unde, în probele cu miniiîncărcătoru CASE cei mai buni operatori au demonstrat dinamica și acuratețea deplasării contra-cronometru printre jaloane.Totodată, precizia boldoexcavatorului CASE a fost demonstrată prin prinderea și introducerea unei mingi în coșul de baschet, unde „forul arbitrar” prezent a înscris calitatea acestuia în “liga campionilor all time” a utilajelor de construcții. Caștigatorii CASE RODEO România vor merge la marea finală ce va avea loc la CASE Customer Centre din Paris.

Le mulţumim tuturor oaspeţilor noştri pentru participare, dar şi partenerilor Titan Machinery România: Case Construction Equipment, CNH Industrial, Iveco Astra, Topcon, fără de care acest spectacol încântător nu ar fi fost posibil. Nu in ultimul rand, dorim să mulțumim domnului Alfredo Guidi și carierei Urviș pentru găzduire și pentru suport.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist