VÄDERSTAD TEMPO V™

Semănători pneumatice de precizie cu număr de rânduri între 6 și 12
Fiecare componentă de pe planterele Tempo sunt construite pentru a asigura întotdeauna uniformitatea germinării pentru toate semințele. Orice viteză – orice condiție de lucru. Plasarea uniformă a semințelor conduce la o creștere uniformă a plantelor, ceea ce duce la final la coacerea lor deplină și atingerea potențialului maxim.

Semănătorile Tempo asigură spațierea precisă, adâncime constantă fără suprapuneri pe capete. În plus, precizia de plantare este întotdeauna aceeași indiferent de influențele externe cum ar fi viteza, vibrațiile, pante sau condițiile variate de teren. 

Dozatorul Tempo iese în evidență din mulțime. Datorită tehnologiei Power Shoot, ce folosește aerul cu presiune pentru controlul semințelor pe tot parcursul deplasării de la dozator până la sol, gravitatea, vibrațiile sau pantele sunt astfel eliminate din această ecuație. Astfel, viteza nu constituie un impediment pentru Tempo.

Tempo duce tehnologia modernă în câmp. Fiecare rând al semănătorii Tempo este acționat electric, iar sistemul de control Väderstad E-Control stabilește o comunicație în timp real, fără pauze, între semănătoare, tractor și operator. Sistemele electronice ale Tempo asigură în mod constant perfomanțele utilajului, operatorul beneficiind de reglaje simple, prietenoase precum și de monitorizare în timp real și control total.
Precizia cea mai înalta în toate dimensiunile
Precizia în rând
Dozatorul Tempo împreună cu tehnologia PowerShoot garantează plasarea precisă, una câte una, a semințelor în brazdă. Prin asigurarea distanțelor uniforme între plante, fără însămânțări duble sau ratări, Tempo asigură o precizie înaltă de semănat. Aceasta înseamnă că toate plantele au asigurate
aceleași condiții de germinare încă de la început.

Precizia adâncimii
Semănătoarea Tempo are o construcție robustă, transferând greutăți substanțiale către rândurile de semănat. Împreună cu componentele sale, aceasta asigură o deplasare stabilă cu păstrarea adâncimii de semănat în orice condiții. Precizia înaltă duce la o germinare uniformă, ceea ce se transformă
într-o creștere puternică a unor culturi puternice și sănătoase cu potențial înalt.

Precizia la cap de rând
Fiecare rând în parte al Tempo este antrenat electric, permițând astfel controlul prin GPS al închiderii individuale a secțiilor. Prin eliminarea suprapunerilor
pe capete și terenuri neregulate, posibilele pierderi sunt astfel eliminate în același timp cu reducerea costurilor de înființare cu 5% până la 10%. Tempo
poate controla secțiunile individuale pentru semințe, fertilizator și microgranule.
Cheia semănatului cu mare viteză
Sistemul patentat Power Shoot face ca Tempo să iasă în evidență din mulțime. 

Pe semănătorile clasice, semințele cad liber prin tubul de semănat de la dozator până la sol. Atunci când apar vibrații la viteze mai mari, semințele sar în tuburi și o parte mare din precizie se pierde aici. Acesta este unul din motivele pentru care multe semănători sunt limitate la viteze mici de semănat.

Power Shoot folosește presiunea de aer pentru a împușca semințele la 50 km/h prin tubul de semănat scurt în sol. Astfel semănătoarea Tempo are controlul absolut al fiecărei semințe, de la buncăr și până la sol.
Tempo V 6-12
Tempo V este disponibilă cu 6 la 12 rânduri, inclusiv numerele impare. Abilitatea de a folosi același utilaj pentru culturi diverse înseamna de multe ori înlocuirea a două semănători clasice. Aceasta crește gradul de utilizare și scade costurile pe hectar.

Tempo V are un design deschis al șasiului făcând-ul ușor de ajustat pentru distanțe variate între rânduri, pentru diverse tipuri de culturi. Rezultatul este o productivitate crescută și costuri scăzute. Ca un exemplu puteți începe sezonul prin semănat de sfeclă de zahar la 500 mm distanța între rânduri, urmat de porumb la 750mm și în final rapiță la 450 mm.

Schimbare rapidă
Tempo V poate fi modificată de la 12 la 8 rânduri în mai puțin de o oră. Un cărucior pentru secții facilitează operația și ușurează stocarea.

Mobilitate maximă
Toate modelele Tempo V sunt pliate vertical pentru lățime de transport de 3 m. Utilajul este purtat în tiranții tractorului făcând astfel manevrarea în câmp ușoară. În câmp aceasta duce la o rază de întoarcere mai mică pe capete și transport facil.