VÄDERSTAD RAPID A 400-800 S/C/J™

Semănători cu lățimi de lucru între 4 și 8 m
Rapid este o semănătoare universală ce poate efectua pregătirea patului germinativ, nivelarea, semănarea şi reconsolidarea într-o singură trecere. Designul său oferă rezultate de calitate la viteze de lucru mari. Capacitatea sa oferă posibilitatea optimizării lucrărilor. Semănatul direct, pregătirile minime sau lucrările convenţionale – Rapid creează rezultate perfecte în toate condiţiile. 

Prin efectuarea unor operații multiple dintr-o singură trecere, semănătorile Rapid reduc timpul de operare din câmp. Aceasta economisește timp, scade costurile de înființare a culturilor și salvează apa din sol.

Rapid este recunoscută pentru păstrarea precisă a adâncimii de lucru. Rezultatul este vizibil în emergența uniformă, maximizând astfel potențialul de productivitate pe întreaga solă.
Discurile agresive intensifică lucrarea
Una din caracteristicile importante ale brăzdarelor cu disc și patină ale Rapid-ului este că acestea au capacitate de cultivare, adăugând astfel intensitate cultivării solului de către uneltele frontale. Mai multă cultivare în timpul semănatului înseamnă mai puține treceri necesare pentru pregătirea solului. Mai
puține treceri înaintea semănatului înseamnă păstrarea apei în sol și menținerea structurii solului, maximizând astfel potențialul plantelor.
X-Disc – lucrare în linie dreaptă pentru productivitate maximă
Pentru a avea controlul absolut este foarte important ca semănătoarea să urmeze precis tractorul. Aceasta este cu atât mai important pe terenurile în pantă. Datorită profilului în X al echipamentului frontal, Rapid lucrează întotdeauna în linie dreaptă în urma tractorului. Profilul în X este esențial pentru maximizarea potențialului lucrărilor efectuate cu ajutorul sistemelor GPS sau RTK pe tractoare.
Adâncimea pe primul loc
Rapid este proiectată să nu lase factori precum condițiile variate de sol sau viteză mare de lucru să afecteze adâncimea de semănat. Aceasta este realizată prin presiunea crescută, de la 150 de kg, pe fiecare brăzdar, în timp ce controlăm adâncimea printr-o legătură între două brăzdare și roata de recompactare aferentă. Rezultatul este ca Rapid poate crea emergență uniformă de fiecare dată.
Expertul solurilor variate
Indiferent dacă solul este greu, mediu sau ușor, roțile mari decalate vor menține contactul cu solul și vor asigură adâncimea corectă de semănat. Aceasta face din Rapid alegerea ideală atunci când aveți condiții variabile de sol si aveți nevoie de o semănătoare pe care să vă puteți baza. Prin setarea simplă și corectă a ratei de semănat și a celei de fertilizare, din cabina tractorului, Rapid permite semănatul de precizie versatil, adaptat condițiilor de sol locale.
SeedEye asigură rezultate excelente
Accesul sporit la informație reprezintă atuul agriculturii inteligente. Din moment ce SeedEye înregistrează fiecare samânță individuală ce trece prin tub, semănatul este monitorizat în timp real. Daca apare o eroare, SeedEye trimite imediat o alarmă astfel orice impact asupra semănatului fiind rapid corectat.
Controlul absolut al semănatului
Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obținute în câmp. Prin măsurarea numărului de semințe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variațiile de greutate sau tipul seminței din fiecare sac în parte. Aceasta crește precizia și maximizează performanțele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot de asemenea seta rate variabile și închide secvențial utilajul.
Rapid A 400-800 S
Semănătorile pneumatice Rapid A 400-800 S sunt utilaje puternice, pregătite pentru agricultura viitorului. Rapid A 400-800S este proiectată în jurul operatorului, fără a compromite precizia şi calitatea semănatului. Cele trei semănători din familie sunt versiuni numai pentru semințe, echipate cu un sistem de dozare de precizie înaltă.
Rapid A 400-800 S Dozare/Reglaje
Dozare precisă
Semințele intră pe la baza buncărului în sistemul de dozare acționat hidraulic și sunt distribuite pneumatic către capetele distribuitoare. Sistemul de dozare Fenix poate asigura rate între 1,5 kg/ha și 500 kg/ha fără a fi necesară schimbarea vreunei componente. Mulțumită sistemului hidraulic de antrenare, pot fi obținute aceste rate înalte de semănat fără a fi necesară scăderea vitezei de deplasare. Ventilatorul integrat lucrează la turații joase, rezultând astfel consumuri scăzute de combustibil și o funcționare silențioasă. Locația sa înaltă reduce cantitatea de praf și reziduuri ce intră în sistemul pneumatic, crescând astfel precizia semănatului.

Reglajul adâncimii de semănat din cabina tractorului
Pentru a putea adapta semănătoarea la condițiile de lucru sau de sol, Rapid A 400-800S poate fi echipată cu un sistem de control al adâncimii unic interactiv, IDC (Interactive Depth Control). Sistemul permite reglaje fine ale adâncimii de semănat de până la 1mm din mers. Combinat cu abilitatea de a modifica rata de semănat, operatorul este permanent în controlul operației de semănat.
Rapid A 600-800 C/J
Semănătorile din familia Rapid A 600-800 C/J au transportul semințelor pneumatic cu o capacitate foarte mare de semănat. Rapid A 600-800 C/J combină capacitatea impresionantă cu manevrabilitate deosebită și rezultate excelente. Utilajul este disponibil fie în versiunea combi Rapid A 600-800 C, sau doar pentru semințe Rapid A 600-800 J. Toate modelele au un buncăr de mare capacitate de 6000 litri.
Rapid A 600-800 C/J Dozare/Setări
Proiectată pentru rate mari de semănat
Sistemul de dozare de mare capacitate acționat hidraulic Fenix este capabil sa manipuleze toate tipurile de semințe cu rate de la 1,5 kg/ha până la 500 kg/ha, fără a fi necesară schimbarea vreunei componente. Aceasta înseamnă ca sistemul de dozare nu va fi niciodată un factor de limitare pentru ratele înalte și vitezele mari de semănat din câmp.

Reglaţi adâncimea de semănat din mers
Pentru a putea adapta semănătoarea la condițiile de lucru sau de sol, Rapid A 600-800C/J poate fi echipată cu un sistem de control al adâncimii unic interactiv, IDC (Interactive Depth Control). Sistemul permite reglaje fine ale adâncimii de semănat de până la 1mm din mers. Combinat cu abilitatea de a modifica rata de semănat, operatorul este permanent în controlul operației de semănat.