CASE IH LB™

Prese de balotat cu dimensiuni între 80x70 și 120x90 CM
Aspectul exterior al noilor prese de balotat din seria LB reflectă designul complet inovator al acestora. 

Toate componentele cheie ale preselor de balotat din seria LB au fost realmente regândite şi îmbunătăţite. 

Între acestea, se disting cadrul central extrem de robust, noul sistem de alimentare fiabil şi rotorul îmbunătăţit, care asigură colectarea eficientă a plantelor cosite şi transferul facil al acestora în camera de presare. 

Cu toate acestea, inginerii Case IH au inclus în noile modele şi unele componente care şi-au dovedit eficienţa pe vechile prese de balotat din seria LB, între care se remarcă sistemul dublu de legare al nodurilor extrem de fiabil. 

Datorită fiabilităţii şi productivităţii acestor tipuri de utilaje agricole, fânul cosit se transformă în baloţi compacţi.

Balotul perfect în mai puţin de 60 de secunde
Indiferent de tipul materialului vegetal care trebuie balotat – fân, paie uscate sau plante furajere veștejite, având tulpini lungi, scurte sau fragile – presele mari de balotat din seria LB vor produce baloţi denşi cu dimensiuni exacte. 

Clienţii pot alege sistemul potrivit de mărunţire al plantelor şi balotiera care corespunde cel mai bine necesităţilor lor din patru modele de prese de balotat din seria LB și diferite opțiuni de cuțite. 

Densitatea baloţilor produşi poate fi reglată cu uşurinţă de către operator din cabina tractorului, utilizând monitorul AFS.
Productivitate maximă de lucru încă din prima zi
Monitoarele AFS Pro care echipează tractoarele ce remorchează presele de balotat Case IH, supraveghează funcţionarea corespunzătoare a sistemului de legare şi afişează în permanenţă toate datele importante referitoare la baloturi produşi. 

Noile prese de balotare din seria LB beneficiază şi de un sistem de asistenţă la deviere, care ajută operatorii să identifice şi cele mai înguste brazde de plante cosite şi/sau brazdele neregulate de plante. 

Acest sistem asigură formarea unor baloturi uniformi şi rigizi, chiar şi în celei mai dificile condiţii de lucru. Mai mult decât atât, pe ecranul montoarelor AFS Pro 700, vor putea fi afişate, în mod simultan, imaginile înregistrate de mai multe camere video. 

De asemenea, presele de balotat pot fi operate și prin intermediul terminalelor compatibile ISOBUS.
Eficienţă de alimentare sporită
Noul sistem de alimentare de înaltă turaţie prevăzut cu dinţi mai tari precum şi tamburul suplimentar de alimentare asigură preluarea rapidă şi eficientă a brazdelor de plante cosite, indiferent de tipul acestora şi de condiţiile de lucru de pe câmp. 

Sistemul de alimentare are o lăţime de lucru de 2.40 m. Sistemul de alimentare cu greble sau cu tamburi este prevăzut și cu un dispozitiv de ghidaj, care poate fi reglat manual, în funcţie de lăţimea brazdelor de plante cosite. 

Melcul elicoidal de captare şi tamburii centrali de alimentare asigură transferul rapid şi fără pierderi, chiar şi a celor mai voluminoase brazde de plante în interiorul balotierei.
Fiabilitate absolută
Noile echipamente pot fi prevăzute şi cu o instalaţie opţională de curăţare pe bază de aer comprimat, care va asigura funcţionarea fără probleme a sistemului de legare a nodurilor prin îndepărtarea prafului şi a altor materiale solide nedorite. 

Această instalaţie opţională suplimentară de curăţare a sistemului de legare a nodurilor îşi va dovedi din plin utilitatea, în cazul în care presa de balotat va fi exploatată în regiuni cu mult praf.